Életképek a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválról

 

Október 2-a, vasárnap a futás napja! A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál 8 távon kínál sportolási lehetőséget a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek. Itt nyomon követheted a nap eseményeit - képekben.

Tabajdi József, aki ma 70 éves, és a 26. Budapest Maratonján állt rajthoz, egy, az eddigi eredményeivel gravírozott üvegtányért kapott a BSI-től.

Hivatalosan is megérkezett az utolsó futónk. Véget ér a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál. Köszönjük mindenkinek a részvételt és a szurkolást! Gratulálunk valamennyi futónak!

A szpíkerek felváltva köszöntik magyarul és angolul a futókat - szép számmal jöttek hozzánk futni ma a világ minden részéről!

Maraton NŐK:
1. Földingné Nagy Judit 2:54:45
2. Bátai Réka 3:01:47
3. Juliett Beatty (USA) 3:07:05

Maraton FÉRFIAK:
1. Elisha Kiprotich, Sawe (KEN) 2:25:57
2. Józsa Gábor 2:27:48
3. Rezessy Gergely 2:31:39

16 350 ember nevezett a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál 8 különböző távjára!

Folyamatosan folyik a folyam. Az idő nagyszerű, ilyen hosszú távhoz kicsit tikkasztó, a rakparton meg a szél erősödik fel néha, de az emberi tűréshatárt sem laboratóriumban fedezték fel. Sok a boldog arc, sok az egyéni csúcs.

12:54:48 - Célban az első nő! Földingné Nagy Judit! Gratulálunk!

12:25:59 - Befutott a leggyorsabb! Külföldié az arany, a legjobb magyar fél perccel lemaradva.

12:24 - A Hősök terén van a maratoni mezőny eleje!

11:25 - A 30 kilométeres távon már mindenki elrajtolt!

Folyamatosan érkeznek a különböző távok befutói, közben a célon már átfutott olaszok, hollandok, németek és szlovákok a kiállítói sátraknál kóstolgatják a ételeket és kenegetik magukat a napsütésben.

A Minimaraton első befutói már megérkeztek!

Sok család jött ki szurkolni, fiúk, lányok, nagymamák és karon ülők. Aki tud táncol vagy önkívületi állapotban csapkodja a kezeit. Gondolkodni is nehéz ebben a tömegben.

HAJRÁ!

Több mint 7 percig tartott, hogy elrajtoljon minden maratonista, a mezőnyben feltűnt egy rubik kocka, dart vader és több német hippi. A hangulat kifogástalanul túlfűtött!

..és elindult a maratoni mezőny

Egy maratoni lövés.

Egy óra alatt megtelt a tér!

A Felvonulási Tér megnyitott, elkezdődtek a SPAR Budapest Maraton programjai. Gyertek futni! Gyertek szurkolni!