A Csemete Alapítvány a magyaroszági jótékony maratonokért

 

Adományozott, futott és könyvet jelentetett meg a Csemete Alapítvány (Seedling Trust) a SPAR Budapest Maratonon. Mindezzel a hazai jótékony célú maratonok eszméjét szeretné terjeszteni az alapítvány.

Aki ott volt a maraton rajtjánál, biztosan emlékszik: a pisztoly eldördülése előtti percekben egy kisbuszt adományozott a fővárosi csecsemő- és gyermekotthonok számára az alapítvány. A buszt az alapítvány egyik alapítója, Andrea Snow jótékony célú futásaiból vásárolták. Andrea számos jelentős külföldi maraton teljesítése után itthon szeretné terjeszteni a jótékony maratonok eszméjét. Ennek szellemében írta az Egy ütemre dobban a szív című könyvét, melyet a SPAR Budapest Maratonon lehetett megvásárolni, és amelynek bevétele a Csemete Alapítványhoz kerül adományként.

A maratont egyébként stafétában teljesítette az alapítvány három tagja, de a csemetés futóknak nem ez volt ez első idei versenyük: nagyobb létszámban rajthoz álltak a szeptember eleji Nike Budapest Félmaratonon is.

A fővárosi gyermekotthonoknak adományozott kisbusz a SPAR Budapest Maraton rajtja előttA fővárosi gyermekotthonoknak adományozott kisbusz a SPAR Budapest Maraton rajtja előtt