Ma este Oslóban csapnak össze a legnagyobbak

 

Az ausztrálok 100 gátas világbajnoka Sally Pearson 29 órát repült, hogy ma este pályára léphessen és az olimpia előtt letesztelhesse a formáját. Idén futott már 12:49-et, amelyet azóta sem tudott senki túlszárnyalni, és ma este is hasonló teljesítményt vár el magától.
Kenya 1500-as olimpiai és világbajnoka, Asbel Kiprop saját honfitársai, Komen és Ndiku ellen lép majd pályára, de 1500 méteren indul a britek kiválósága Baddeley is.
Kenenisa Bekele az 5000 és a 10 000 méter olimpiai bajnoka Eugene-ben betlizett, csak negyedikként ért célba, ezúttal azonban megpróbálja majd kiköszörülni a csorbát. Kihívója nem kisebb név, mint Mo Farah, és négy honfitársa Gebremeskel, Merga, Shihine, valamint saját öccse Tariku Bekele.
A hölgyek 1500-as versenyében is kemény küzdelemre lehet számítani, rajthoz áll az etiópok közül Aregawi és Dibaba, a kenyaiak pedig Obirit küldik a pályára.
Női 200 méteren Jamaika és az Egyesült Államok futói dominálnak, 400 méteren pedig amerikai házi bajnokság várható, Sanya Richards-Ross és Debbie Dunn között dől el várhatóan a verseny.

Az igazi csemege azonban a végére marad, Usain Bolt idei első 200 méteres versenyén áll rajthoz, majd összecsap 100 méteren Asafa Powellel.

Forrás: IAAF