Véget ért az Európai Kék Szalag Futás - Molnár Peti megcsinálta!

 

Büszkék lehetünk Molnár Péter felsővégtag-hiányos ultrafutóra, aki május utolsó harmadában azt vállalta, hogy a Duna-deltában található Tulceából (Románia)a Duna mentén futva 3000 kilométert tesz meg hat hét alatt a folyam németországi forrásvidékéig, Donaueschingenig. Mert hogy úriember módjára amit ígért, meg is tartotta. Péter elérte célját, délben, szitáló esőben megérkezett Donaueschingen-be.

A déli megérkezés eleve célul lett kitűzve: "Az utolsó napon nem is futok sokat, csak 37 kilométert és korán indulok, hogy délre beérjek, mert aznap délben valamennyi úton lévő dunai hajó megszólaltatja a kürtjét, ez egy hagyomány. Akkorra szeretnék megérkezni" - mondta az MTI-nek Molnár Péter.

Péter évek óta tervezi, hogy végigfut Európa "kék szalagja", a Duna mentén. Fél éve kezdte a konkrét felkészülést, ez alatt csaknem hatezer kilométert futott: naponta 30-40 kilométert. Úgy tűnik, meg is lett az eredménye, hiszen az út mellett, vagy akár vele futva egy-egy szakaszon, esetleg a facebookon követve (ahol akár most is visszaolvashatsz, hogyan is alakult az elmúlt néhány hét) mindenki láthatta, ahogyan rója a kilométereket édesapja autós (lakókocsis), és unokaöccse kerékpáros kíséretével - egészen máig.

Molnár Péter paratriatlon Európa-bajnok, négyszer teljesítette az Ironmant, 27-szer a maratonit, nyolcszor a 24 órás futást, egyszer pedig a 6 napos futást, utóbbin 621 kilométert tett meg. Volt tehát mit megkoronáznia, és meg is tette.

Péter, nagyon gratulálunk. Megérdemled az elismerést, és megérdemled most már az extra pihenést is.