Az év kerékpáros kihívása: lehet-e 800 km-t tekerni 24 óra alatt?

 

A tavalyi sikeres bemutatkozás után augusztus 23-24-én ismét a kiskunlacházi repülőtéren tekerhetnek azok, akiket az extrém távok hoznak izgalomba (12 vagy 24 óra bringa), extrém körülmények közt. Extrém, mert, hogy árnyék egy szál se, ha meg fúj a szél, akkor igazán fúj, olyankor elég a nyeregben maradni. A jó hír viszont az, hogy a reptér betonja továbbra is tükörsima, s a 7 km-es körpályát könnyű lesz betanulni.

A versenyszámok választéka is pazar:
- 21 km görkorcsolya és görsí (rajt szombat 10.00),
- 50 km-es mezőnyverseny (rajt szombat 12.00),
- 12 órás és 24 órás kerékpározás (rajt szombat 15.00),
- 100 mérföld (rajt vasárnap 00:00),
- 100 km (rajt vasárnap 9.30).
A versenynap fő attrakciója mindenképp a 24 órás egyéni kerékpáros szám. Itt a fizikai, lelki és technikai teljesítmény mellé társul az a ritka élmény, hogy a sok-sok megtett kör mellé éjjel a hold fénye adja majd a hangulatvilágítást. Tavaly közel 300 résztvevővel és egy hatalmas 24 órás országos csúccsal mutatkozott be az ultrakerékpározás Magyarországon. A 23 éves mezőtúri Pályi Csaba 798 km-rel (114 kör, 33,25 km/h-s átlagsebesség) jegyezte az új rekordot. Pályi teljesítménye azonos azzal, mintha kerek egy nap alatt eltekert volna Budapestről a horvátországi Makarskáig, Vagy mondjuk a mezőtúri fiatalember ötször lekerekezte volna a Budapest-Mezőtúr távot, majd még hozzá 18 kilométert. Vajon új országos csúcs születik-e az idei évben is? Pályi Csaba célja nem is lehet más!

"A tavalyi győzelem óta Debrecenbe igazoltam a DKSI-hez, részt vettem a Székely körön, a Central European Touron, a Turul Kupán abszolútban 2., korcsoportomban 1. lettem. Az eltelt egy év során egy 24 órás versenyen indultam, a Tour de Ringet meg is nyertem, 730 km-t hajtottam. Azon a szintes pályán edzésnek jó volt. Egy szó mint száz, felkészültebb vagyok mint egy éve ilyenkor és a célom az, hogy a tavalyi eredményem túlszárnyaljam, azaz átlépjem a 800 km-t. Nem lesz könnyű verseny, a tavalyinál több kihívóra is számítok."

A verseny mellett a baráti társaságoknak, a szurkolóknak lehetőségük nyílik arra, hogy jó hangulatban együtt töltsék az időt, vagyis megéri sátorral is felszerelkezni. Minden adott egy jó sportprogramhoz, különleges helyszín, igazi teljesítmények, barátok és jó hangulat.