Héraklész Gála, sikeres év után

 

Pénteken este a Héraklész Gálán immáron tizenegyedik alkalommal díjazták a legjobb fiatal magyar sportolókat. Az esemény rangját emelte, hogy több olimpiai bajnok tiszteletét tette a budapesti Kongresszusi Központban.

A Héraklész Programban közel 1800 sportoló felkészüléséhez nyújtanak támogatás. Ennek köszönhetően is a magyar fiatalok rendkívül sikeres évet zártak 2014-ben, mintegy 150 érmet nyerve a különböző korosztályos világversenyeken.

Ebből oroszlánrészt vállaltak az atléták, akik minden előzetes várakozást felülmúlva szerepeltek a nanjingi Ifjúsági Olimpián és eredményesek voltak a eugene-i Junior Világbajnokságon is. Ezen túlmenően több Héraklész Programos versenyző bemutatkozott a zürichi felnőtt Európa-bajnokságon.

A rendkívül erős mezőnyben, a tavalyi évhez hasonlóan, a női díjazottak között volt Gyurátz Réka, aki edzőivel - Németh Lászlóval és Németh Zsolttal együtt aznap érkezett haza dél-afrikai edzőtáborból, így a gálán egyikük sem tudott részt venni. A kategória győztese a kajakos Kárász Anna lett, aki felnőtt és korosztályos világbajnokságon is csúcsra ért a tavalyi évben.

Forrás: MASZ