Segítsünk a tűz miatt otthontalanná vált futótársunkon!

 

Remek eredményekkel rendelkező futó került megoldhatatlannak tűnő helyzetbe: háza a tűz martalékává és lakhatatlanná vált. A helyi futótársak már összefogtak, s a kétkezi munkák elvégzésén túl pénzgyűjtésbe is kezdtek. Ehhez kérnek segítséget.


Harza Noémi, a Sashegyi Gepárdok futócsapat tagja a pomázi Kossuth Lajos utca egyik kétszintes házában élt, egészen február 12-ig, amikor a ház felső része teljesen kiégett. Miként a hírekben is olvasható volt, a tetőtéri lakásban nem tartózkodott senki, a földszinten élők épségben ki tudtak menekülni. A 25 méter hosszú kétszintes családi ház tetőszerkezete, illetve felső szintje teljes terjedelmében égett, s a lángokat a helyi, a szentendrei és a fővárosi tűzoltók együttes erővel oltották el.

A 2012-es K&H olimpiai félmaratonváltót csapatával megnyerő Noémi nyugdíjas anyukájával és a mozgássérült, kerekes székhez kötött testvérével élt az épületben. A ház lakhatatlanná vált: egyik fele életveszélyes, le kell bontani, de a másik fele is teljes felújításra szorul. A helyi futócsapat, a Százláb Pomázi Kutyagolók tagjai összefogtak, kihordták a sittet, kimentették a még használható tárgyakat.

"Pénzgyűjtésbe is kezdtünk, nyitottunk Noémi nevére egy számlát, de a továbblépéshez bizony kevesek vagyunk. Azt gondoljuk, hogy a BSI sokkal több embert érhetne el, és talán akadnak a sporttársak között olyanok, akik segíteni tudnának" - olvasható a BSI-nek küldött levélben. Természetesen, amit lehet, mi is megteszünk az ügy érdekében.

Fogjunk össze, segítsünk együtt! Harza Noémi számlaszáma, amelyre az adományokat várják: OTP - 11773425-03629527-00000000. (Közleményként kérjük feltüntetni: futósegítség.)


Hogy közelebbről is megismerhessük, Noémi írt egy pár sort arról, miként lett egyre szorosabb a kapcsolata a futással: "2008 nyarán ismét külföldre mentem, ahol megismerkedtem egy idős katalán házaspárral, onnantól kezdve velük és a barátaikkal futottam. Ekkor jöttem rá, hogy milyen jó másokkal együtt edzeni. Amikor hazajöttem, már itthon is szerettem volna egy csapatot. A Sashegyi Gepárdokra úgy találtam rá, hogy elmentem új futócipőt venni, és meséltem az eladónak, hogy mi a vágyam. Kiderült, hogy neki van egy csapata. 2009 decemberének végén vettem először a bátorságot, hogy lemenjek Gepárd-edzésre. Nagyon megszerettem a közös futásokat, már nem tudom elképzelni az életemet e nélkül. Azóta Pomázon is találtam egy csapatot, és rájöttem, hogy mekkora összetartó ereje van a futásnak."

Noémi igazi csapatjátékos, a legtöbb versenyen váltóban indul. Az alábbi képen a tavalyi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson való célba érkezésekor, jobb szélen látható.


(Fotók: MTI/Lakatos Péter, ill. BSI-archív.)