A BSI is ott lesz a Liget Fesztiválon

 

A háromnapos rendezvény során vasárnap 3 km-es közösségi futást szervezünk, amelyhez bárki csatlakozhat. A Liget Fesztivál az autómentes Városligetért elnevezésű eseményen a Városigetben működő intézmények mellett a Budapest Sportiroda is bemutatkozik.


A Liget Budapest Projekt a Környezetvédelmi Világnap alkalmából három napra autómentes parkká változtatja a Városligetet. Június 5-től 7-ig számos zöld és civil szervezet veszi birtokba a lezárt Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat. A háromnapos programot vasárnap 15 órakor a BSI Futónagykövetek által vezetett, a Városligetbe tervezett futópálya nyomvonalát követő 3 km-es közösségi futás zárja.

A Liget Fesztivál az autómentes Városligetért igazi családi hétvégét kínál, ahol bemutatkoznak a Ligetben működő intézmények, többek között a Szépművészeti Múzeum, a Mezőgazdasági Múzeum és a Fővárosi Nagycirkusz, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások is lesznek.

A rendezvényre a BSI is meghívást kapott, hiszen legnépszerűbb fővárosi versenyeink érintik, használják a területet, évente több tízezer futót "visznek" a Ligetbe, így tehát a fejlesztés közös érdekünk. Mindhárom napon standdal leszünk jelen, ahol idei rendezvényeinkről, a BSI Futónagykövetek egyre növekvő hálózatáról tájékoztatjuk az érdeklődőket, valamint megvásárolhatók lesznek a Spuri Futómagazin legfrissebb és korábbi számai. És természetesen nevezni is lehet eseményeinkre.



Vasárnap 15 órakor a BSI standjánál várjuk azokat a futni, kocogni (nem versenyezni!) vágyókat, akik kedvet éreznek egy 3 km-es közös, beszélgetős, ismerkedős, jókedvű kocogáshoz. Hívjuk fel a figyelmet a magunk módján arra, hogy a főváros egyik legnagyobb közparkjának fejlesztése csak Ligeti futókörrel lehet teljes!