Bolt győzött kétszázon, de nem boldog

 

A jamaicai Usain Bolt gyenge idővel győzött 200 méteren az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat New York-i versenyén. Női 400 méteren a világi idei legjobb ideje született.


A szám kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnoka, világcsúcstartója 20.29 másodperccel nyert. Elmondása szerint ilyen rosszul még nem futott pályafutása során.

"Nem vagyok túl boldog. Az első száz méter nagyon gyenge volt, mondhatni nagyon rossz. Ki kell derítenem, mit szúrtam el, és a lehető leggyorsabban ki kell javítani a hibákat" – fogalmazott Usain Bolt.

Mögötte az anguillai Zharnel Hughes (20.32) és az ugyancsak jamaicai Julian Forte (20.46) végzett. A világ idei legjobbja (19.68 mp) a július 7-i, székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon is fellépő amerikai Justin Gatlin nevéhez fűződik, míg Bolt világrekordja 19.19 másodperc.

Bolt 100 méteren nem indult New Yorkban. Az amerikai Tyson Gay nyert 10.12 másodperccel a jamaicai Nesta Carter (10.15) és a dél-afrikai Akani Simbine (10.18) előtt.

Női magasugrásban a horvát Blanka Vlasic csak második lett a spanyol Ruth Beitia mögött, mindketten 197 centiméterrel zártak, ám a szabadtéren kétszeres világbajnoknak több próbálkozásból sikerült a magasság.

Női 400 méteren az amerikai Francena McCorory 49.86 másodperccel a világ idei legjobbját futotta.