Amerikai sikerek születtek az 50 km-s világbajnokságon

 

Az elmúlt hétvégén első ízben került sor az ultrafutók 50 km világbajnokságára Dohában. A győzelmet mindkét nemben amerikai futó szerezte meg.


A verseny honlapjáról elérhető eredménylista szerint az abszolút győztes az amerikai Tony Migliozzi lett 2:52:08-as idővel, őt kenyai futók követték a dobogón. Az első öt férfi teljesítette 3 órán belül a távot.

Migliozzi idén januárban 2:17:27-es maratoni idővel kvalifikálta magát az USA olimpiai válogatóversenyére, majd Chicagóban ismét megfutotta a kvalifikációs szintet. Nyilvános az edzésnaplója egyébként idén már 5000 mérföld felett jár.

A női dobogó tetején is amerikai futó állt, Camille Heron személyében, akinek 3:20:58-ra volt szüksége a táv teljesítéséhez, és így a szeptemberi 100 km-s vb-címe mellé az 50 km-ét is begyűjtötte. Őt a horvát Marija Vrajic követte, majd honfitársa, Catrin Jones.

Kis érdekesség, hogy idei legjobb 50 km-s idővel rendelkező női futónk, Simona Staicu tavasszal Velencén elért eredménye ebben a mezőnyben az ötödik helyre lett volna elég.


Forrás: edzesonline.hu