A címvédők győztek a 100 km-es ob-n

 

Rudolf Tamás és Makai Viktória is megvédte címét a vasárnap rendezett 100 kilométeres ultrafutó országos bajnokságon, így 2015 után 2016-ban is ők a 100 kilométer bajnokai.

A férfiversenyben Rudolf Tamás 7 óra 11 perces idővel ért célba, mintegy fél órával megelőzve a második helyezett Halama Leventét, és 35 perccel a bronzérmes Csécsei Zoltánt.

A női mezőnyben nagy volt a harc a győzelemért, Makai Viktória ismét diadalmaskodott, 8 óra 35 perc alatt teljesítette a 100 kilométert. Őt másfél perccel később Kisháziné Zombory Erika követte a célban, a harmadik Vincze Zsófia lett.

A 100 kilométeres nyílt futamot a férfiaknál Rába Imre nyerte 8 óra 17 perccel, a nőknél Enyediné Dobai Henriett lett az első 9 óra 18 perces idővel.

A 100 kilométer mellett 6 órán, maratonin és félmaratonin is sok futó állt rajthoz. A 6 órás futást Vajda Zoltán és Vágó Boglárka nyerte, a maratonin Túri Márton és Sebestyén Tímea győzött, a félmaratonin Rákóczi Viktor és Balogh Anna Ágnes volt a leggyorsabb.

Az esemény az OptiVita Ultrafutó Kupa idei első állomása volt, a második versenyt április 23-24-én rendezik Sárváron, ahol a 24 órás országos bajnokság mellett 12 és 6 órán állhatnak rajthoz az ultrafutók.+

A teljes eredménylistát itt találod.