12 hónap, 12 félmaraton: a negyediket Budapesten futják!

 

Két brit srác egy nem mindennapi ötlettel rukkolt ki: 2016-ban mind a tizenkét hónapban futnak egy-egy félmaratont, mindegyiket más városban, s a versenyeken túl a különböző kultúrákkal is ismerkednek. Marrákes, Barcelona és Párizs után Budapest a következő állomás, vagyis a Telekom Vivicittá Félmaraton.


A RunEurope-ba Jason és Cameron, két barát vágott bele, akik egy felejthetetlen élményre vágytak - áll a kezdeményezés honlapján. A képlet így néz ki: 12 hónap, 12 félmaraton, 12 különböző ország. Január 31-én Marokkóban kezdtek (ez az egyetlen nem európai versenyük), majd jött februárban Barcelona, márciusban Párizs, s április 17-én a Margitszigetről rajtolnak majd. (Májusban Dubrovnikba utaznak, a teljes programot itt láthatod.)

Futásuk jótékony célt is szolgál: adományokat gyűjtenek az Alzheimer's Society elnevezésű szervezetnek. A célul kitűzött 1500 fontnak (bő félmillió forint) már több mint a fele összejött.

A két barát azt is örömmel veszi, ha csatlakoznak hozzájuk, s a facebookon azt is írják, hogy miután Budapest a termálfürdők tekintetében egyedülálló város, alig várják, hogy egy ilyen helyen pihenjék ki a verseny fáradalmait.