Örömfutásra készül Fehér Balázs a Telekom Vivicittán

 

Fehér Balázs életében új fejezetet nyit a hétvége, készen áll az új élményekre és kihívásokra. Ennek jegyében indul a tavaszi futószezon első nagy versenyén, a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.


Az indulók egy csoportjának felkészülését idén Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete is segítette. A több félmaratoni és maratoni versenyt is a háta mögött tudó sportoló a Szentkirályi Fuss neki! nevű programjának keretében három szerencsés jelentkezőt, valamint Fehér Balázs zenészt készített fel a versenyre. Ők a Szentkirályi futócsapatának tagjaként fogják lefutni az általuk választott távot.

A sport fontos szerepet játszik Fehér Balázs életében, tudatosan éli az életét: rendszeresen sportol, és nem csak a testedzés miatt, hanem mert úgy gondolja, a mozgás a tudat és a lélek számára egyaránt fontos. A közkedvelt énekes a rendszeres crossfit-edzések mellett kosárlabdázni és természetesen futni is szokott.

"Amikor elindulok futni, egy idő után általában megkérdezem magamtól, hogy mit is keresek én itt, mert szívesebben ülnék otthon, de szinte rögtön bepattan az is, hogy mit is élvezek a futásban. Azt az érzést, amikor egy idő után nem izomból futok, hanem tudatból. A testem ellazul, a tudatom éles lesz, és egyszerűen csak úszom a levegőben; bár lehet, hogy ez kívülről másképp néz ki" - mesélte nevetve. - "Régebben, ha elfáradtam, egyszerűen leálltam a futással, de ma már kifejezetten élvezem, hogy az érzéseimet felülírva képes vagyok tudatosan folytatni az edzést."

A futással ennek ellenére mégsem az a célja, hogy a tűrőképessége határait feszegesse, sokkal fontosabbnak tartja az önmaga által okozott mentális élményt. Balázs a Szentkirályi futócsapatának tagjaként indul vasárnap, 10 kilométert fut. Balázs a versennyel örömteli élményt szeretne átélni, amiben az is fontos számára, hogy egy csapat részeként, sok-sok ezer futó között teljesítheti a távot.

A felkészülését Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete segítette, akitől Balázs természetesen személyre szabott edzéstervet kapott, miközben a maga heti három edzése mellett a futócsapat többi tagjával is közösen készült.

"Az edzőm futás iránti fanatizmusát nagyon inspirálónak találom. Az edzések közben a Szentkirályi futócsapatával természetesen szó esett a futás közbeni folyadékfogyasztásról, mert az edzés hatékonysága és a regeneráció szempontjából ez is fontos tényező. Olyan korszakomat élem, amikor elkezdtem nyitni az újdonságokra, és az ilyen találkozások és élmények nagyon sokat adnak" - tette hozzá Fehér Balázs.