Kerékpáros túraútvonal-avatás Pannonhalma és Balatonfüred között

 

Hazánk egyik legszebb és egyben legújabb kerékpáros túraútvonalát avatják október 7-én, szombaton a Pannonhalma-Csesznek-Balatonfüred útvonalon! Mozdulj ki! Regisztráció péntekig!

A Pannonhalma- Zirc- Veszprém- Balatonfüred túraútvonal alacsonyforgalmú utakon vezet, gyakran erdei környezetben 110km hosszan.

Túraleírás:

  • Útvonal: Pannonhalma- Veszprém- Balatonfüred
    A kultúra és a kerékpáros túrázás egyedi találkozása a Pannonhalma-Balatonfüred kerékpáros nyomvonal. Pannonhalmán a bencések 1000 éves apátságának különleges környezetéből indul a túra. Tovább haladva kirajzolódik Cseszneki vár, melynek lábánál akár Via Ferrata pályákon is mászhatnak az arra vágyók. A túra Zirc irányába folytatódik, ahol az ország egyik legimpozánsabb kulturális öröksége, a ciszterci apátság mellett halad a túraútvonal. A Bakony ölelésében gyönyörű tájakon juthatnak el Veszprémig, útközben Hárskúton paprikás krumplival várja a falu az éhes túrázókat. Innen már csak gurulni kell a Balaton kulturális nagyvárosáig, Füredig, ahol a kikötő mellett a Jókai villa és a Balaton egyik legszebb sétánya fogadja az odaérkezőket. FONTOS: Az október 7-i túrán a hosszútáv Veszprémig megy.

Javasolt kerékpár: túrakerékpár, mountain bike

Indulás: Pannonhalmi Bencés Főapátság bejárata elől 2017.október 7. szombat, 9:00
Gyülekező: 8:30-tól a Pannonhalmi Bencés Főapátság bejárata előtt

Állomások:
11:00 Csesznek- Kisbükki Major vendégház: Rövid sajtótájékoztató, helyi termékek kóstolója, kiszálló pont; a rövidtáv vége
15:00 Hárskút- Bográcsozás
18:00 Veszprém, a hosszútáv vége

Távok:
Hosszútáv: Pannonhalma- Veszprém : 90 km
Várható érkezés: Veszprémbe 18:00 (Onnan 19:12 –kor induló menetrendszerinti MÁV járattal utazhatnak vissza Pannonhalmára)
Rövidtáv: Pannonhalma- Csesznek: 36 km

Transzfer egyénileg megoldott.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az űrlapon írtakkal ellentétben a regisztrációra péntekig (október 6.) van lehetőség!

REGISZTRÁCIÓ itt: https:goo.gl/forms/D24wl4T5eyNWYTME2

Várnak mindenkit szeretettel a Szervezők:
Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős kormánybiztosi Iroda, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium;
Magyar Közút Zrt.