Spuri Balaton Szupermaraton: változik az útvonal

 

Soha nem volt még olyan hosszú a tókerülő Balaton Szupermaraton távja, mint 2018-ban! Idén 196 km-t fut, aki nekivág a négynapos futókihívásnak, és Siófoktól Siófokig fut március végén! Ismerd meg a részleteket!

Megvannak a 11. Spuri Balaton Szupermaraton végleges útvonalai. Valamelyest változott a korábbi kiírás.

Az 1-2. nap távja a korábbiakban meghirdetett, illetve a tavalyi útvonal szerint alakul.
A változás elsősorban a 3. és a 4. nap futótávjait érinti, vagyis azok a futók figyeljenek, akik a tókerülő Balaton Szupermaratonra, a FélBalaton Szupermaratonra, a MaratonFüredre vagy a 3., illetve a 4. nap Maraton+ távjaira neveztek.

Március 24-én a Spuri MaratonFüred rajtja a badacsonytomaji strandon lesz. A korábbi résztvevők emlékezhetnek erre a rajthelyszínre még 2015-ből.
A MaratonFüred futói, és aznap minden táv résztvevői Balatonfüreden, a Tagore sétány elején, a Vitorlás téren érnek célba.
Ezáltal a 3. nap résztávja (Balaton Szupermaraton, FélBalaton SZupermaraton, Maraton+) 43,6 km.



A 4. napon (március 25., vasárnap) a rajt szintén Balatonfüred központjában, a Vitorlás téren lesz. Az aznapi résztáv így 51,3 km.

A Spuri Balaton Szupermaraton idei össztávja 196 km. A FélBalaton Szupermaraton össztávja 94,9 km.

A részletes útvonalról adott táv eseményinformációi között olvashatsz, vagy kattints ide! A napi rajt- és célhelyszíneket itt tudod megnézni!

Az érintett napokon valamelyest változik a meghatározott szintidő is (de csak ami az érkezési időpontokat illeti, a tempó marad), hamarosan elkészülő térképeinken erről bővebben is tájékozódhatsz.