Három zenekar a népzenei színpadon, 24,5. kilométernél

A 20 éves Fonó Budai Zeneház kiköltözik a Gellért-térre a 30. SPAR Budapest Maraton® 24,5. kilométeréhez, ahol három ismert zenekar muzsikáját hallgathatják futók és szurkolók az Újbudai népzenei színpadon vasárnap 11.00-13.00 óráig.


Zsikó Zoltán és bandája a Fonó-béli táncházak visszatérő vendége, a nemrégiben megrendezett televíziós Fölszállott a páva tehetségkutató versenyen a legjobb három vonósbanda közé került. "Akármit akárkik tudnak csinálni, de valamit csak valakik" - ezekkel a gondolatokkal méltatta Agócs Gergely a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny döntőjében a zenekart. A magyar népzenei élet kiemelkedő ifjú muzsikusaiból álló banda az elmúlt időszakban számos nagy sikerű koncertet adott határainkon túl és idehaza egyaránt.

A Naszály zenekar fiatal zenészekből álló dinamikus, magával ragadó csapata magyar népzenét játszik, táncházakban éppúgy muzsikálnak, mint kiskoncerteken.A Csángálló zenekar tagjai zenei anyanyelvüknek a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekintik, melyre építkezvén folyamatosan tágítják érdeklődési körüket, repertoárjukat és hangszeres tudásuk határait. Erdély páratlanul gazdag kincsestárából szívüknek egyaránt kedves Kalotaszeg, Mezőség vagy akár Székelyföld zenéje, melyeket egyedi hangszereléssel közelítenek meg.

Az idén húszéves Fonó a nép- és világzene otthona Budapesten. Az újbudai Sztregova utcában működő Budai Zeneház az ország legizgalmasabb táncházi központja, remek jazz- és világzenei koncertek és fesztiválok helyszíne, és - nem mellesleg - az egyik legaktívabb lemezkiadó az országban, nép- és világzenei kategóriában a kelet-közép európai régió legjelentősebb zenei kiadója.fb share