Jubileumi Kékes Csúcsfutás - elindult a nevezés!

2022-ben már 25. alkalommal hódítjuk meg futva Magyarország legmagasabb pontját. A jubileumi Kékes Csúcsfutást új betétszámmal is ünnepeljük: az idei eseményre a klasszikus, aszfaltos pálya kedvelői mellett már a terepfutás szerelmeseit is várjuk.

Ha futottál már hegynek fel, pontosan tudod, hogy a csúcs elérésénél csak egyetlen jobb dolog van, az út, amely odáig vezet!
A Kékes Csúcsfutáson közel 12 km hosszan vezet az utad Mátrafüredről Kékestetőre, mely során majdnem 700 méter szintkülönbséget hagysz magad mögött.

A Kékes Csúcsfutáson mindenki ugyanazzal küzd meg: a heggyel, amely a rajt pillanatában előtte magasodik.
A tucatnyi kilométer után a büszkeség, az eufória és a befutóérmed vár odafenn, a célban, az 1014 méter magasan lévő csúcskőnél!

Idén két útvonalon is felérhetsz a csúcsra, ahol elmondhatod magadról: már nincs feljebb.
A klasszikus útvonal a Mátrafüred és Kékestető közötti aszfalton vezet 11,6 km hosszan, 671 méter szintkülönbséggel.
Az újdonságnak számító Kékes Csúcsfutás Trail útvonala a Mátra pazar ösvényein át visz fel Kékestetőre.A 11,8 kilométer hosszú trailútvonalon 688 szintkülönbséggel fogsz szembenézni.

Hódítsd meg Magyarország legmagasabb pontját, fuss fel Kékestetőre több ezer futótársaddal együtt! Fent találkozunk!Kedvcsinálóként nézd meg a tavalyi eseményfilmet!


Ha tartasz a kihívástól, készülj velünk! A BSI e-edzésprogramjával célzottan készülhetsz arra a speciális kihívásra, amelyet a csúcstámadó futás jelent! A dombozós, formába hozó, online edzésterv 9 héten át lát el feladatokkal, 2022 májusában indul.

Addig is nevezz, mert az érvényes nevezés a legjobb motiváció!

A Kékes Csúcsfutásra történő nevezéskor jótékonykodhatsz is. Az esemény nevezői a Mátrafüred-olvasókönyv megjelenését támogathatják. Bővebb információt itt találsz!fb share