Még nem késő csatlakozni a Kihívás Napja programhoz

Lehet még nevezni az eredetileg "Challenge Day" néven ismertté vált játékba, amelyben a világon, idén - hazánkkal együtt - legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt.

A Kihívás Napja célja, hogy felhívja az ország polgárainak és önkormányzatainak figyelmét a testmozgás fontosságára. Az eseménnyel a Magyar Szabadidősport Szövetség mozgósítani szeretné az ország lakosait a testmozgásra. "Bízunk abban, hogy a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgásgazdag életmód kialakításához, a későbbi rendszeres űzött sportoláshoz" - áll a szövetség közleményében.

A korábbi évek során már 1593 magyar település részt vett ebben a játékban. Az ott élő több mint hatmillió ember ezt a napot mindig közös sportolással, vidám játékkal, együtt töltötte el.

A programban résztvevő településeket és a lakosait, valamint az iskolákat is értékes díjakkal jutalmazza az MSZSZ.
"Az idei versenykiírásokat és nevezési lapokat elektronikus úton megküldtük Magyarország valamennyi polgármesterének, és a Tanintézmények Tankerületi vezetőinek, valamint a már korábban velünk játszott települések szervezőinek" - tájékoztat a Magyar Szabadidősport Szövetség.

Forrás: Edzésonlinefb share