Mo Farah doppingvád miatt visszalépett

Az 5 és 10 ezer méter olimpiai és világbajnoka, a brit Mo Farah visszalépett a vasárnapi birminghami atlétikai Gyémánt Liga-versenytől, mivel edzőjét és edzőtársát doppinggyanúba keverték.


A napokban a BBC brit közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy Mo Farah edzője, Alberto Salazar és amerikai edzőpartnere, Galen Rupp a gyanú szerint még 2002-ben vétett a doppingszabályzat ellen. Farah-t a riport nem vádolta semmilyen szabálytalansággal.

Rupp - aki a 2012-es londoni olimpián 10 ezer méteren éppen Farah mögött lett ezüstérmes - tagadta a vádakat. Salazar egyelőre nem nyilatkozott, de Farah szerint neki megmondta, hogy nem igazak a BBC állításai.

A brit atléta jelezte: addig nem hagyja el Salazart, amíg egyértelmű bizonyítékok nincsenek ellene. Viszont az elmúlt napok annyira megviselték és feldühítették, hogy inkább kihagyja a birminghami viadalt és az Egyesült Államokban folytatja a felkészülést az augusztusi, pekingi világbajnokságra.

Azoktól, akik miatta vettek jegyet a birminghami versenyre, Farah elnézést kért. Magyarázatát, mely szerint érzemileg megviselte edzője meghurcolása, jelentősen gyengíti, hogy a BBC szerint a riport állításaival egy hónapja szembesítették a két futót és edzőjüket.A 32 éves futó 1500 méteren indult volna.


Forrás: origo.hu
Fotó: telegraph.co.ukfb share