Szombaton Mezei futó ob

Idén is Kecskeméten dőlnek el a mezei bajnoki címek, közel hatszáz nevezés érkezett a 10:30-kor kezdődő eseményre a gyerekektől a felnőttekig.

Szombaton Magyarország 108. (!) Mezeifutó Országos bajnokságára kerül sor, a tavaly már sikeresen bemutatkozott kecskeméti helyszínen. A Benkó Zoltán Szabadidő Központban a bajnoki program 10:30 órakor kezdődik, de az egymást folyamatosan követő tíz futam előtt egy órán keresztül a gyerekversenyzők is megismerkedhetnek a tereppel.

Az újoncoktól a felnőttekig terjedő ob-ra - amely a mezei Liga sorozat záró állomása is - 456 nevezés érkezett, a műsor koronájaként a 14:00 órakor rajtoló felnőtt női és a 14:40-kor induló felnőtt férfi versenyre előzetesen összesen nyolcvanan jelentkeztek. A 10-12 évesek "előversenyével" együtt közel hatszáz futó részvétele várható Kecskeméten.

A tavalyi dobogósok közül idén is tervezi indulását mindhárom férfi érmes - Gregor László, Koszár Zsolt és Kovács Tamás -, a hölgyeknél a 2015. év ezüstérmese, Kácser Zita neve található a listán.


Forrás: MASZfb share