Kollégákkal együtt a T-Home Vivicittán

Kollégák invitálására nevezett élete első versenyére Zdroba Zsolt, aki a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson a 11,2 kilométeres távon áll rajthoz. Munkahelye huszonegy fővel képviselteti magát az eseményen április második hétvégéjén.

- Közel kéttucatnyi futó egyetlen cégtől nem kis teljesítmény. Ennyire komoly a sportélet nálatok?

- Nem tudok róla, hogy a futáson kívül ekkora nagy lenne az aktivitás. Kovács Hajnalka kolléganőm mindenesetre kitesz magáért: rengeteg új embert befűzött a városvédő futásra. Köztük engem is. Azzal érvelt, hogy egyébként is sportolok, tehát jó példával elől kell járnom. De be kell vallanom, a legnagyobb motivációt az jelentette, hogy két olyan kolléganőmet is rávett a nevezésre, akik előtte sosem mozogtak. Azt gondoltam, ha ők meg bírják csinálni, akkor én sem maradhatok le!

- Mit gondolsz, egyszeri fellángolás lesz ez részedről, vagy valaminek a kezdete?

- Egyelőre nem tudom a választ. Az az igazság, hogy korábban futottam, de viszonylag unalmasnak találtam, ezért abbahagytam. Amíg rossz idő volt, addig padon próbáltam meg kicsit ráhangolódni az edzésekre, de két kilométer után most is feladtam. Szerencsére amióta tavaszias az időjárás, már a Margitszigeten tudok edzeni, ott pedig minden más. Éppen azon gondolkoztam, hogy számomra ez a sportág elsősorban jó időben űzhető. Teljesen más érzés a szabadban edzeni. Egyelőre heti egyszer járok ki, és egy kört futok, de jövő héten nemcsak a távot duplázom, hanem az edzések számát is.

- Van benned némi drukk?

- Akad egy kevés. Úgy hallottam, hogy a mezőny végén halad egy záró busz, ami felveszi a lassú futókat. Nagyon remélem, hogy erre nem fog sor kerülni. Leégni semmiképpen sem szeretnék!

Említetted, hogy sportolsz. Ez esetben nem lehet gond a kitartással.

- Nagyjából másfél éve kezdtem el a testépítést, heti háromszor járok. A személyi edzőmmel január óta a tömegnövelésen dolgozunk. 175 centiméteres magasságomhoz 85 kiló párosul, de biztos felszedek még néhányat nyárig. Érdekes, a futástól nem vesztettem a súlyomból, pedig tartottam tőle. A T-Home Vivicittán egyenletes tempóra fogok törekedni, elsődleges célom, hogy teljesítsem a távot. Az egyelőre másodlagos, milyen idővel érek célba. Ha a két szigetes kör menni is fog áprilisig, még akkor is ez lesz életem leghosszabb távja, amit lefutottam egyben.fb share