15. Matáv Vivicittá Városvédő Futás - 2000. április 2.
 

A 15. jubileumon a verseny történetének második legnépesebb mezőnye (4417 fő) indult el a legendás futó, majd sikeredző, az új-zélandi Arthur Lydiard lövésére. Az új rajthelyről, a Margit híd lehajtójáról induló futók 5 percig özönlöttek ki a szigetről. Az útvonal is módosult, bár jellegében, hogy a belváros legszebb részein haladnak a futók, idén sem változott: a budai rakparton dél felé balról a Parlament, majd jobbról a vár alkotta a díszletet. Fantasztikus látvány volt a rakpartokon, hidakon széthúzódó mezőny. A Szabadság híd budai oldalán egyszerre látszott az alsó és felső rakparton trappoló derékhad, a hídon átfutók tömege, és a némileg gyorsabbak, már a Közgazdasági Egyetem előtt és a pesti alsó rakparton haladtak.
A 15. Matáv-Vivicittá egyvalamiben első volt: a verseny újdonságaként az útvonal nevezetességeiről olvashattak a futók néhány érdekességet a kihelyezett óriás táblákról. A neves városvédő, Dr. Ráday Mihály javaslatára bevezetett Budapest Totó 6 kérdésére könnyedén megfelelt, aki elolvasta ezeket a transzparenseket. Így összekapcsolva a futást és a városismeretet tovább erősödött a futás városvédő jellege.

Győztesek:

Nicolae Negrau (Románia) 35:15 és a magyar állampolgárként először rajthoz álló Simona Staicu (39:53).
Válaszd ki a kívánt évszámot, és máris olvashatod, mi történt abban az évben a
Vivicittá Városvédő Futáson: hányan, milyen útvonalon teljesítették a távot, ki lett a győztes, milyen volt a versenypóló, a versenylogó, stb...
 
| Nyugágy| Vélemény |