Újra van Székesfehérváron Futónagykövetünk - s mindjárt kettő is!

 

Volt egy kis üresedés, amikor Pecsenye barátunk sajnálkozva ugyan, de visszalépett fontosabb teendői miatt a fehérvári BSI Futónagyköveti posztról, de szerencsére nem jött hét szűk esztendő, ugyanis van szerencsénk bemutatni Fehérváron mindjárt két Futónagykövetet is, akik kvázi egymást váltva tudják a közös futásokat és egyebeket szervezni.

Székesfehérváron egyszerre ketten, de maximálisan együttműködve kezdik a munkát: Bottlikné Zimmermann Rita és Pothárn Fanni.

Rita 28 éves, egy egyéves kislány boldog, ám örökké mozgásban lévő édesanyja. 16 éves kora óta fut, azóta szeret is futni, ahogy ő mondja: "életem egyik tartópillérévé vált a futás". 2013 tavasza óta pici gyermekével együtt koptatom a flasztert. 2013 júliusában a SzupeRmami Baba-Mama Kocogó Klubot megszervezve a város lelkes kismamáit igyekszik babás futóedzésekre invitálni - kell ennél többet mondani? szerintünk nem nagyon. A cél tehát megvan, csatlakozzatok hozzá babakocsival vagy anélkül, egyre megy. Ő, ahogy pályázatában írta, boldog lesz, ha Székesfehérvár Futónagyköveteként további lelkes futni vágyóknak adhatná át a mozgás örömét és egy szuper csapat lelkesedését. Tarts vele a közös futásokra, melyek helyszíne és ideje: Székesfehérvár, Halesz Park (a találkozó és az idnulás helyszíne), kedd, péntek 9:00.

Rita tevékenységét kiegészítendő a délutáni foglalkozásokat Fanni vállalta. Ő 2002-ben öttusázni kezdett, aminek része a futás is, mára azonban a futás maradt "főszámként". Hobbiból életformává nőtte ki magát ez a mozgásforma, de hogy hogy, s mint gondolja a továbbiakat Fanni, arról beszéljenek saját szavai inkább! "Számomra nagyon fontos lenne, hogy a BSI futónagykövete legyek, mert szeretném sok emberrel megismertetni a sport, a futás örömét. Azt az örömöt, amikor mindenki győztesnek érzi magát, mert teljesített egy kitűzött célt, legyen az egy rövid futás vagy egy félmaraton. Szeretném, ha sok ember rájönne, hogy az egészséges életmód és a sport nem önsanyargatás és nehézség, hanem egy boldogító életforma." Egyszerű ez, nem? Ha motivációra, társakra, segítségre, barátságra vágysz, keresd őt és csapatát! Helyszín: Székesfehérvár, Rózsa liget és Bregyó. Időpont: minden hétköznap hétfő kivételével este 6-tól 8-ig.

Ideális Futónagykövetek ők mindketten, nem igaz? És vajon hány ilyen ideális személy létezik még az országban? Akkor hát nosza, ha érzed magadban, hogy te is szeretnél csoportokat szervezni, együtt futni, edzeni, készülni a megmérettetésekre, együtt örülni egy-egy futás előtt-alatt-után, akkor jelentkezz!

Téged keresünk, ha tapasztalt futó vagy, és

  • tagja lennél egy csapatnak, ami segít a futás, az egészséges életmód népszerűsítésében;
  • lakóhelyeden futókat gyűjtesz magad köré és vállalod, hogy hetente közös futásokat szervezel számukra;
  • tanácsot tudsz adni a hozzád fordulóknak edzéstervben, öltözködésben, táplálkozásban;
  • vállalod, hogy a kialakuló futó közösségről időnként hírt adsz a helyi médiában;
  • orientálod közösséged tagjait a felkészültségüknek megfelelő versenyeken való részvételre;
  • tájékoztatod futótársaidat a BSI akcióiról, azok helyi népszerűsítésében részt vállalsz.
    Pályázz, hogy egyike lehess a hazai futótársadalom szervezőinek!

Fényképes pályázatodat a lakatos.istvan@futanet.hu címre várjuk, bővebb felvilágosítás pedig itt található.