Pásztó, Kispest, Eger, Hatvan

 

Újra meg újra előjövünk a témával. Mármint hogy új futónagyköveteink vannak. De miért is ne tennénk ezt, ha egyszer büszkék vagyunk mindegyikükre? Amit csinálnak, és amilyen lelkesedéssel teszik ezt. Most négy, a címben említett település futónagykövetét ismerhetitek meg.

Nézzük először legeslegújabb futónagykövetünket Pásztón, ahol eddig ilyesmi nem volt. Gáspár Szilvia azért vállalta el - mit elvállalta: jelentkezett, akarta - a BSI futónagyköveti címét, mert szeretné, hogy a városban minél többen fussanak és az egészséges életmód mellett tegyék le a voksukat. Szeretne segítséget nyújtani a városlakóknak ebben.

Három éve - orvosi javaslatra - kezdett futni, de nem szerette az egyedül futást. A facebookon eddig is számtalan futó eseményre hívta meg ismerőseit, akik szép számban mentek is, ugyanezt tenné ezután is, csak egy kicsit szervezettebben. Segítségére van, hogy jó kapcsolatban van a Városi Televízió vezetőjével, a megyei lap újságírójával, a város polgármesterével is... A közös futások ideje és helye: Pásztó, SPAR parkoló vagy az EGLO parkolója vasárnaponként 14 órakor.

És akkor jöjjön a többi város, ahol vagy csere történt, vagy a régebbi futónagykövet kapott egy kis segítséget.

Hevesiné Tábit Adél mellett új futónagykövetként ténykedik Varga Dániel, aki a hatvani csapat tempósabb, többet futó tagjaival foglakozik majd. Majdnem szokványos története van: gyerekkorában atletizált, aztán jó húsz évig nem, majd amikor már azt érezte, hogy egy cseppet súlyosabb, mint kellene, úgy döntött, ideje sportolni. Így aztán futni, kerékpározni kezdett, azóta túl van több maratonon, félmaratonon. Fontos számára a közösség, mert jó hangulatban könnyebben telnek az edzések, könnyebb a versenyekre való felkészülés, és jó érzés segíteni másokat hasonló célok elérésében. Ha arrafelé élsz, és szeretnél együtt futni vele és azokkal, akik csatlakoznak hozzá, akkor jó, ha tudod, hogy a Hatvan Diszi elől indulnak vasárnap délután 2 órakor.

Lépjünk tovább (egy jó nagyot): Malek Martin Egerben együtt végzi ezt a szeretnivaló feladatot Hádházi Máté korábbi futónagykövettel. 2009 óta fut, leginkább terepen, és szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzá. A futások színhelye az Eged hegy, Érsek kert, az Invest-rekortán pálya. Hogy mikor futnak, azt mindig a facebook csoportban beszélik meg.

Mai utolsónak említett futónagykövetünk B. Kiss Orsolya. Ő Peyer Zoli helyett és ajánlásával vezeti tovább a kispestieket. Fiatal kora ellenére nevezhetjük szinte a futás nagy öregjének, már a nyolcvanas évek végén tájfutó volt, amit 11 évig csinált, aztán pár év kihagyás után újra futni kezdett, elindult, kipróbálta magát mindenféle versenyen. Az biztos, hogy tapasztalata már van a futás terén.

Magáról így írt: "A BSI Futónagykövet cím elnyerése azért motivál, mert összhangban van az alapvető céljaimmal: szeretnék környezetemben minél több embert az egészséges életmódra, a rendszeres sportolásra és a közösségi futóélmények megtapasztalására ösztönözni. Tudom, hogy inspiráló hatással vagyok másokra, számtalan pozitív visszajelzést kapok a futókörből, a munkatársaimtól, illetve régi ismerősöktől, akik esetleg csak a blogomon olvassák a beszámolóimat."

Már jó ideje aktívan részt vesz a kispesti futók közös programjainak szervezésében, így ezután is sok sikert kívánunk neki ehhez. Ja, ki ne felejtsük, hogy mikor és hol futnak: Kispest, Wekerle-telep, KAC-pálya, Halmi-erdő, Népliget, József-Attila ltp., Óhegy-park. A közös futások időpontja: 1-1 alkalom hétköznap este, ill. hétvégén délelőtt - aktuális információk a facebookon

Velük együtt így már 121 BSI Futónagykövet van, de természetesen továbbra is várjuk a jelentkezéseteket, ha kedvet és erőt éreztek magatokban ahhoz, hogy lakóhelyeteken összefogjátok a sportolni vágyók csoportját, s együtt erősödjetek testben és lélekben a közös edzések, örömfutások, felkészülések során! A pályázati tudnivalók itt találhatóak.