Jótékonyság 2017 - 55 millió Ft gyűlt össze

 

Jótékony partnereink közreműködésével eseményeinken 55 millió Ft pénzadomány gyűlt össze 2017-ben. Köszönjük azoknak a jótékony futónak és adakozónak, akik mindezt összehozták. Lássuk, miként állt össze ez a szám!

A 10. Spuri Balaton Szupermaratonon az Élménykülönítmény színeiben futó sporttársunk 600 000 Ft-ot gyűjtött a négynapos egyéni versenyre való felkészülése során.

33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás
A kétnapos eseményen nagy sikerrel zárultak a jótékonysági akciók: 14 szervezet 14,23 millió forintot gyűjtött össze. Legalább 700-800 sporttársunk kötötte össze futását adománygyűjtéssel, vagy demonstrált karitatív célt hirdető mezben. Idén először jótékonysági büfé is volt a Magyar Élelmiszerbank jóvoltából.

22. Női Futógála
Először kínálta a jótékonysági büfé finom és mutatós portékáit ezen a versenyen is. A Nem Adom Fel Kávézó félmilliós forgalmat bonyolított tavasszal.

24. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó
A barátság versenyén a jótékonysági akciók végeredménye 8,21 millió forint lett. Külön figyelmet érdemel, hogy egyre több cég versenyzői teljesítették a választott távot jótékony futóként. Az itt megrendezett Médiabajnokság csapatai által befizetett jótékonysági nevezési díj nettó összegét, 127 000 Ft-ot a SUHANJ! Alapítvány kapta. A Diplomata Kupa csapatainak nevezési díja szintén karitatív célt szolgált, az Ökumenikus Segélyszervezetnek utaltuk a 330 000 Ft-ot.

35. Lidl Balaton-átúszás
Az Élménykülönítmény 28 úszója a tó átszelése mellett több mint 3,64 millió forintot is "termelt" a Bátor Tábor céljaira.

32. Wizz Air Budapest Félmaraton
A rekordszámú résztvevő mellett az összegyűlt jótékony forintok összegével is büszkélkedhetünk: 7 szervezet kb. 500 követe 5,10 millió Ft forint adományt gyűjtött. A Magyar Élelmiszerbank Jótékonyhája szintén karitatív célt szolgált.

32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
A rekord létszámú résztvevő közül legalább 1500 jótékony futó teljesítette úgy választott távját, hogy a versenyen megjelenő 11 karitatív szervezetért vagy annak támogatásaképp jótékony célért is fusson. A versenyhez köthető pénzbeli adományok pedig meghaladták a 21,64 millió forintot.



12. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton
Az Élménykülönítmény 5 futója 800 000 forintot gyűjtött a Bátor Tábor céljaira, daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására.

4. Rossmann Mikulásfutás
23 hatalmas kartondoboz telt meg azzal az ezerötszáznál is több játékkal, iskolaszerrel, édességgel, könyvvel, amelyeket az esemény résztvevői az állami gondozott és veszélyeztetett gyerekek támogatását vállaló ÁGOTA Alapítvány óriási puttonyába hoztak.

Jótékonysági nevezési díjak
A versenyeinken partnereink, VIP vendégeink jótékonysági nevezési díjat fizetnek, az így beérkezett 373 000 Ft-tal a SUHANJ! Alapítványt támogatjuk.

Fogyatékkal élők ingyenes részvétele
Fogyatékkal élő sporttársaink (látás-, mozgás-, hallássérültek és egyéb fogyatékkal élők) 2017-ban is nevezési díj nélkül indulhattak rendezvényeinken. Ők 18 versenyünkre összesen 1176 nevezést adtak le.

Jótékonysági partnereink 2017-ben:
ÁGOTA Alapítvány
BAGázs Egyesület
Bajor Gizi Színészmúzeum
Bátor Tábor
Budapest Bike Maffia
Csodalámpa Alapítvány
Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány
Habitat for Hunanity
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
LÁSS! - Látássérültek Szabadidősport Egyesülete
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Magyar Hospice Alapítvány
Nem adom fel Alapítvány
Ökumenikus Segélyszervezet
Őrzők Alapítvány
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
Suhanj! Alapítvány
Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
UNICEF Magyarország
www.jougyekert.hu