Jótékonyság a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Az elmúlt évek elkötelezett szervező munkája és persze a Ti fogékonyságotok, segítő szándékotok sok szép eredményt hozott ezen a területen. Ezután is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett futóversenyeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. A BSI által támogatott jótékonysági akciók eredményeiről folyamatosan tájékoztatunk híreinkben.

Tavalyi versenyünk jótékonysági termése 15,8 millió Ft volt, ismerd meg a részleteket ITT! >>>>

Ezen a versenyen a következő jótékony célok közül választhatsz:

Autistic Art Alapítvány

Magyarországon minden 68. ember autizmussal él. Az Autistic Art Alapítvány célja, hogy az autizmussal élőknek is emberhez méltó életet biztosítson. Az alapítvány 10 lakóotthont támogat, ahol a fiatalok dolgozhatnak, alkothatnak, közösségben élhetik mindennapjaikat. Egy csodálatos eszköz arra, hogy belső világukat nekünk is megmutassák, a már 6 lakóotthonban sikeresen működő rajzművészeti program. Munkáik sok-sok terméken megjelenve üzenik az autizmussal élő fiatalok tehetségét. Az autizmus ügyének támogatása az idei Telekom Vivicittá versenypólóján is megjelent: a póló hátát Varga Máté autizmussal élő művész rajza alapján készült grafika díszíti.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Csinálj sportot a jótékonyságból!

2017-ben a Bátor Tábor közel 1000 daganatos és krónikusan beteg gyereket és családjait fogadja táboraiban, hogy gyógyító élményeken keresztül megváltoztassa az életüket. Az Élménykülönítmény sportolói ennek a változásnak a részei. A Telekom Vivicittá Félmaratonon induló jótékony futók kilométereik jelképes örökbeadásán keresztül gyűjtenek adományokat a Bátor Tábor Alapítványnak. Tavaly közel 4 millió Forintot gyűjtöttek.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

BME által alapított Két Tanítási Nyelvű Gimnázium - ösztöndíj program

Céljuk, hogy összefogással és közös erőfeszítéssel támogassák az intézmény tehetséggondozó ösztöndíj programját. Az iskola egyike azoknak a független oktatási műhelyeknek, ahol hagyománya van a tehetséges tanulók esélyteremtő szakmai és anyagi támogatásának. Évente átlagosan 6 millió forint értékű segítség érkezik a magyar rendszerű és a nemzetközi érettségire (IB) készülő diákok tanulmányi, önképző és közösségi céljainak megvalósítására.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Futás a Gyermekrohamkocsiért!

A súlyos, életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek ellátása különleges, magas szintű szakmai és technikai felkészültséget igényel. A Gyermekrohamkocsi az ország első és egyetlen "mobil gyermek intenzív osztálya", amely a 18 év alatt már több mint 45.000 alkalommal segített a beteg gyermekeken. A miskolci és debreceni Gyermek-mentőorvosi kocsikkal együtt a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat speciális gyermekmentői mára már évente több mint 3.500 esetet látnak el az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Az idei évben legfőbb célkitűzésünk még egy Gyermekrohamkocsi indítása az ország egy újabb régiójában.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Habitat for Humanity Magyarország

Légy a Habitat követe, vagy támogatója április 8-9-én és segíts hajléktalan embereknek és családoknak otthont teremteni! Utcán vagy erdőben élő hajléktalan embereknek és átmeneti otthonban élő családoknak segítünk, hogy megfizethető szociális bérlakásba költözhessenek, és új életet kezdhessenek. Reméljük, te is velünk futsz!

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Hogy mindenki jóllakhasson!

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik, miközben százezrek éheznek. Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen! A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy összegyűjtse a felhalmozódó élelmiszer feleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassa azokat 340 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését. Minden 1000 Ft adománnyal, amit összegyűjtesz, 30 000 Ft értékű étel kiszállításában segítesz!

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Nárcisz futókör - Minden perc értékes!

A hospice nem arról szól, hogy elmúlik az élet, hanem arról szól, hogy még tart! Alapítványunk missziója a gyógyíthatatlan daganatos betegek életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családtagok lelki támogatása. Csatlakozz Te is a Nárcisz Futókörhöz, fuss velünk és gyűjts adományt az emberi méltóság megőrzéséért. Várjuk egyének, baráti társaságok, céges csapatok, jelentkezését.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Nem Adom Fel Alapítvány

Alapelvünk: "Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!". Sok más programja mellett az Alapítvány ezért létrehozott három Nemadomfel házat, amelyekbe mélyszegénységben élő gyermekek járhatnak iskola után. A fejlesztő modellprogram hátrányos helyzetű gyermekek számára, a település legszegényebb családjainak kínál felzárkóztató, tehetséggondozó foglalkozásokat. Az Alapítvány fogyatékkal élő tagjai rendszeresen látogatják a gyerekeket, játékokat, programokat szerveznek velük, nekik. Jótékony futóink ehhez a programhoz gyűjtenek adományokat április 8-án.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Ökumenikus Segélyszervezet - Ne csak szurkolj, segíts!

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjával évente 1500 hátrányos helyzetű gyermeknek nyújt esélyt a felzárkózásra rendszeres fejlesztő foglalkozásokon, táborokon keresztül. Te is segíthetsz esélyt adni az esélyteleneknek, ha csatlakozol a Segélyszervezet jótékony futócsapatához a versenyen. Vásárolj a helyszíni standunknál "1353 - Ne csak szurkolj, segíts!" feliratú mezünkből, viseld támogatói matricánkat saját mezeden vagy támogasd céljainkat online adományozással!

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Őrzők Alapítvány

Az idén 27 éves szervezet legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Az Őrzők Alapítvány orvosi műszerek vásárlásával segíti a Klinikán kezelt gyermekek hatékony gyógyítását, támogatja a szülők folyamatos kórházi, vagy kórház közeli tartózkodását, hozzájárul a tudományos kutatásokhoz és segíti a beteg gyermekek rehabilitációját. 1,5 millió forintot szeretnénk összegyűjteni arra a célra, hogy 6 baba-mama szobát újíthassunk fel a Klinikán.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Piros Orr Bohócdoktorok

Adományoddal most a Bethesda Gyermekkórházban szervezett viziteket támogathatod. Bohócdoktoraink heti rendszerességgel látogatják a belgyógyászati, sebészeti, csecsemő, égési és intenzív osztályok betegeit, valamint az ambulancián is mosolyt varázsolnak az ott várakozó gyerekek és szüleik arcára. A 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmával 1 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ez az összeg közel 700 beteg gyermek felvidítását teszi lehetővé!

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

SUHANJ!Alapítvány

A SUHANJ! sportprogramokat szervez látás- és mozgássérültek számára, önkéntesei közösen indulnak futó-, úszó és triatlon versenyeken fogyatékkal élő résztvevőkkel, több sportágban tart heti rendszerességű edzéseket, valamint figyelemfelhívó akciókat és szemléletformáló programokat szervez. 2016 nyarán megnyitotta SUHANJ! Fitness néven hazánk első integratív, teljes mértékben akadálymentes, épek és fogyatékkal élők számára egyaránt nyitott edzőtermét és futóklubját a Margitszigettől 300 méterre.

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>

Mindenkinek jusson tiszta ivóvíz!!

Az UNICEF Csapat egy jótékony sportközösség, melynek tagjai azért futnak, hogy segítsenek a világ legrászorultabb gyermekein. Idei kiemelt célunk az Afrikában kibontakozó, egyre súlyosabb éhínség megállítása. Az érintett országok: Dél-Szudán, Nigéria, Angola, Szomália, Jemen. Az UNICEF azért dolgozik, hogy ezek a gyerekek megérjék az 5. születésnapjukat és túlélésük biztosítva legyen. Tagjaink futásukkal támogatást gyűjtenek az UNICEF programjaira .

CSATLAKOZZ, VAGY ADOMÁNYOZZ! >>>>



fb share