Fut a cég

2024-ben is
folytatódik a legaktívabb cégek, munkahelyi közösségek versenysorozata sok új eseménnyel. A bőséges kínálat mellett a végső sorrendnél a minimum 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú cégeket úgy ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hogy a végeredménynél a dolgozói létszám figyelembe vételével 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Fuss, kerékpározz, gyalogolj, ússz kollégáiddal!

A Fut a cég sorozat nem sportegyesületek, alapítványok, társadalmi szervezetek, hanem cégek, vállalatok, intézmények, munkahelyi közösségek versenye, ezért a részvételnél alapfeltétel, hogy a nevezett versenyzők egyéni és páros számoknál teljes mértékben, váltóknál a csapattagok többségében valóban a cég munkatársai, alkalmazottai, azok családtagjai, partnerei, üzletfelei legyenek.

A képre kattintva böngészhető a céges sorozat 2023-as, létszámkategóriákra bontott végeredménye.

A CÉGES VERSENYSOROZAT 2024-RE TERVEZETT ESEMÉNYEI

  • január 25-február 16. - Farsangi vágta -VIRTUÁLIS ESEMÉNY- minden versenyszám pontszerző

  • március 1-18. - Helló, Tavasz! -VIRTUÁLIS ESEMÉNY- minden versenyszám pontszerző

  • július 20. - 42. Lidl Balaton-átúszás esőnapok: július 21., 27., 28., augusztus 3., 4., 10., 11. - minden versenyszám pontszerző

  • október 12. - 39. SPAR Budapest Maraton Fesztiváltávok - NEVEZÉS NYITÁS: FEBRUÁR 20.

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A sorozat érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a "Fut a cég" mezőnél "igent" kell jelölni és a "cégnév" rovatba beírni (egységesen és karatker-helyesen!)a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett versenyző, vagy csapat a táv teljesítésével megszerzett részvételi és eredményességi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A CÉGES CSAPATOK NEVEZÉSÉRŐL RÉSZLETESEN ITT!!!!>>>

A RÉSZTVEVŐ CÉGEK ÉRTÉKELÉSE, PONTGYŰJTÉS ESEMÉNYENKÉNT

A cég színeiben célba érkező csapattagok és egyéni versenyzők a teljesített táv mértéke szerint részvételi pontot, a váltó versenyszámok esetében a céges csapatok közötti sorrendet figyelembe vevő eredményességi pontot is kapnak. Részvételi és eredményességi pont is csak az érintett versenyszámokban jár a cégnek.

RÉSZVÉTELI PONTOK

A pontszámítás alapja a futókilométer, ami az érintett sportágakban (futás, gyaloglás, gyalogtúra, úszás, kerékpár, SUP) teljesített táv konvertálásával jön létre az alábbiak szerint:

1 km futás = 1 futókilométer
1 km gyaloglás, túrázás = 1 futókilométer
3 km kerékpározás = 1 futókilométer
1 km SUP = 2 futókilométer
1 km úszás = 5 futókilométer

1 futókilométer = 1 részvételi pont

Így egy 10 km-es futó, vagy gyalogtúra távja 10 pontot, egy maratoni futótáv pedig 42,195 pontot ér.
A Tour de Tisza-tó (65 km) kerékpáros teljesítése 21,67 "futókilométer", azaz 21,67 pont, a Balaton-átúszás 5,2 km-es úszótávja pedig 26 "futókilométer", azaz 26 pont. Az egyéni versenyzők az általuk megtett távért járó pontszámmal gyarapítják a cégük pontjait. Az összetett számoknál (10+5 km, 10+5+2 km) az összesített táv számít.

  • A párosban vagy váltóban teljesített versenyek esetében a futott távot és érte járó pontot az össztáv/csapat létszáma hányados alapján számítjuk (pl. Maratonstaféta esetében 42195/4 = 10,549 futókilométer = 10,549 pont).
  • A csapatversenyeknél és a chipes mérésű egyéni távoknál a beérkezett, a nem mért egyéni rövid futásoknál, gyaloglásoknál, túráknál a benevezett (nem visszalépett) versenyzők után számítjuk a pontokat.

EREDMÉNYESSÉGI PONTOK

Az érintett váltó/csapat versenyszámokban a versenyt sikeresen befejező céges csapatok eredményeinek sorrendjében adunk eredményességi pontot is -a részvételi pont mellett- az első 10 céges csapatnak a táblázat szerint.

Eredményességi pontok

Helyezés

Pontszám

1.

200

2.

150

3.

100

4.

70

5.

60

6.

50

7.

40

8.

30

9.

20

10.

10

  • Az eredményességi pontszámokat nemenként osztjuk. Női csapatnak számítanak a tisztán női csapatok, férfi csapatnak azok, amelyekben legalább egy férfi van. A páros és trió versenyszámok kivételt képeznek, mert ezeknél női, férfi és vegyes csapatoknak is adunk eredményességi pontot.
  • A csapatok sorrendjének megállapításánál a chipes nettó befutóidőt vesszük figyelembe.

ÉRTÉKELÉS A SOROZAT KÖZBEN

A sorozat egyetlen versenyének helyszínén sem tartunk külön eredményhirdetést a céges csapatok között.
Az érintett versenyek váltó eredménylistáiban külön kereshető Fut a céges listák találhatók.

ÖSSZESÍTETT ÉRTÉKELÉS A VERSENYSOROZAT VÉGÉN
A versenysorozat végén összesített eredményt hirdetünk azok között a cégek között, amelyek az érintett eseményből legalább 5 eseményen szereztek részvételi pontot. Azokat a cégeket, amelyek az előző alap feltételt teljesítették, tőlük bekért információk alapján alkalmazotti létszámuk szerint 5 kategóriába (mikro: 10 fő alatti; kis: 10-49 fő közötti; közép: 50-249 fő közötti; nagy: 250-999 fő közötti; óriás: 1000 feletti) soroljuk. Az 5 kategória I-VI. helyezett, legtöbb pontot szerző cégét díjazzuk a következő év elején megtartott eredményhirdetésen.



fb share