Boggie-t is magával ragadta a Rossmann Mikulásfutás élménye

Csemer Boglárka - avagy művésznevén Boggie - is ott volt a közel háromezer Mikulás között, akik a főváros utcáin futottak vasárnap. Ő is hozott mikuláscsomagot a rászorulóknak, s interjúnkban elmondta, hogy magával ragadta a közösségi élmény.


A 2. Rossmann Mikulásfutás egyik impozáns vendége volt Boggie, aki Parfüm című dalának videoklipje által vált ismertté, s idén ő képviselte hazánkat a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon a Wars for Nothing című dalával. Először azt kérdeztem tőle, volt-e már rajta valaha Mikulásruha?

- Egyszer igen, de csak rövid időre, amikor felpróbáltam a férjemét, aki rendszeresen be szokott öltözni ilyentájt, ő az állandó Mikulás a családban. Ám az a ruha nagyon nagy volt rám, ez sokkal jobban áll.

- Nagyon hamar célbaértél, még ha az első sorból is rajtoltál.

- Igen, pedig azt hittem, nem is fogom tudni végigfutni. De annyira jó volt a hangulat, az emberek kiabáltak, biztattak, nagyon szép épületek mellett haladtunk el, magával ragadott a közösségi élmény. Ez olyan sok erőt adott, hogy végig tudtam tartani a tempómat, s nem álltam le. Pedig tegnap az István, a királyban énekeltem Rékát, hajnali fél kettőkor értem Debrecenből Budapestre, úgyhogy végképp nem gondoltam volna, hogy így sikerül.

- Eljársz máskor is futni?

- Nem vagyok egy nagy futógép, tavasszal vagy nyáron megyek ki néha a Margitszigetre, de inkább jógázni és tornázni szoktam. Naponta fél órát mozgok, a testem a hangszerem, kordában kell tartani, énekesként nagyon fontos az állóképesség és az energia. Ám ez is tök jó élmény volt, megérte annak ellenére is, hogy szemerkélt az eső.


- Pedig ez akár vissza is tarthatott volna. Mi miatt választottad a Rossmann Mikulásfutást?

- Karácsony táján sok jótékonysági esemény van, s amióta Wars for Nothinggal, amely a békéről szól, képviseltem az országot az Eurovízión, megszaporodtak az ilyen jellegű megkeresések, s már azon kell gondolkodnom, melyek ezek közül a legtöbb embert elérő és hiteles rendezvények. Itt az egészséges életmód, a jópofa családi szórakozás és a jótékony gyűjtés is megjelent, ami remek kombináció. Nagyon jó buli volt, talán a Szabadság hídnál elfutva a ködbe burkolódzó Gellért-hegy látványa tetszett a legjobban.

- Énekesi pályafutásodban mi a következő lépcsőfok?

- December 18-án karácsonyi koncertem lesz a MOM Kulturális Központ nagytermében, erre készülünk gőzerővel. Első két lemezem dalai és karácsonyi feldolgozások is felcsendülnek majd, nagyzenekar és vokalisták kíséretében lépek fel, vetítés is lesz. Várok mindenkit szeretettel!


Radványi Benedekfb share