1. K&H olimpiai futónapok, Dunaújváros

A szeles és hűvös idő ellenére 2300-an gondolták úgy, hogy részt vesznek április 19-én, szombaton Dunaújvárosban a K&H olimpiai futónapon. A sorozat harmadik versenye volt ez szombaton, korábban Szegeden és Kaposvárott vágtak neki a valamivel több, mint 3 kilométernek.

Az eső ellenére nem tört meg a hagyomány, az iskolások hősiesen dacolva a zord körülményekkel, különböző színű pólóikat viselve ezúttal is megformálták az olimpiai öt karikát a start előtt a Városháza téren.

A résztvevők számára a táv 3,1 km volt, melyet futva és gyalogolva is meg lehetett tenni. Az erősebbik nem küzdelmeiben abszolút esélyesként állt a rajtvonalhoz a hazánkban élő etióp Mossissa Feyisa, aki a K&H olimpiai futónapok sorozatának első két állomásán is győzni tudott. A fiatal futó hozta a papírformát, és meggyőző fölénnyel, 9:01-es idővel nyerte meg a verseny.

"A verseny remekül sikerült, és különösen örülök annak, hogy nem szakadt meg a sorozatom, Szeged és Kaposvár után ismét nyertem. Nem készültem túl jó előjelekkel, mert a múlt szombati Vivicittán nem voltam jó formában, csak a hetedik helyen végeztem. Remélem, hogy az utolsó két K&H olimpiai futónapon, Kecskeméten és Veszprémben sem találok legyőzőre." - értékelt Feyisa.

A hölgyeknél családi siker született, Kácser Krisztina vihette haza az eső helyezettnek járó trófeát testvére, míg testvére, Zita lett a második helyezett.

"Nagyon jó volt a verseny, a bemelegítéssel sem volt gond. A győzelemnek természetesen nagyon örülök, és az időmmel sem lehetek elégedetlen, mivel még csak a felkészülési időszak közepén vagyunk. Őszintén szólva, csak reménykedtem az első helyben, így különösen boldog lehetek." - nyilatkozta a Kácser Krisztina.

A korábbi állomásokhoz hasonlóan, a dunaújvárosiak körében is nagy sikert aratott Nagy "Gizmó" Attila és csapata, a kerékpár-show mindenki tetszését elnyerte, ezt jól jelzi, hogy a főszereplők a műsor után nem győzték osztogatni az autogrammokat. Szintén remek hangulatban zajlott a BringaSuli RoadShow is, amelyen 3 és 14 év közötti gyereknek egy közlekedésbiztonsági teszt kitöltése után, ügyességi pályán kellett áthaladniuk - három szerencsés gyerek pedig kerékpárral távozhatott a helyszínről, a résztvevők között ugyanis bringákat és fejvédőket sorsoltak ki.

Az iskolásokat mozgósító vetélkedésben a dunaújvárosi Gárdonyi, illetve a Kulcsi Általános Iskola győzött, ők delegálták a legtöbb tanulójukat az eseményre. A K&H olimpiai futónapok következő állomását április 20-án, vasárnap Kecskeméten rendezi a BSI.

K&H olimpiai futónapok, Dunaújváros

3,1 km

Férfiak

1. Mossissa Feyisa (A-Tomsport, etióp) 9:01

2. Horváth Bálint (FTC) 9:22

3. Ilisz Pál (DAC) 9:29

4. Horváth Zsigmond (BEAC) 9:46

5. Németh Miklós (DAC) 10:09

6. Gucsi Imre (DAC) 10:18

Nők

1. Kácser Krisztina (Pécsi Futó Klub) 10:47

2. Kácser Zita (Pécsi Futó Klub) 10.55

3. Hajdu Rita (Futó Klub Dunaújváros) 11:19

4. Horváth Beáta (DAC) 11:38

5. Rehány Orsolya (DAC) 12:15

6. Szabó Zita (DAC) 12:19

Handbike

1. Lemes István Krisztián 8:54

Iskolák mozgósítási versenye

Dunaújvárosi iskolák

1. Gárdonyi 253 fő

2. Lorántffy 158 fő

3. Rudas 146 fő

Dunaújváros környéki iskolák

1. Kulcs 68 fő

2. Ercsi 62 fő

3. Szabadszállás 43 fő

Névadó főszponzor

KH_olimpai_paralimpiai_logo

Társszponzor

coca cola testebreszto

naturaqua

Támogató

timex

Médiatámogató

sportkapu

eldoradio

novagyok

centro

vendegvaro

fb share