1. K&H Olimpiai Futónapok - Győr

K&H olimpiai futónapok

Több mint 800-an futottak Győrben, az olimpiai futóversenyek harmadik állomásán

A K&H Bank olimpiai programsorozatának eseménye, a K&H olimpiai futónapok vasárnap harmadik állomásához érkezett Győrben. A 3,4 kilométeres távot több mint 800-an teljesítették a szeles vasárnapi délutánon. Az igazi olimpiai hangulatról a meghívott volt olimpikonok és az Athéni Játékokra készülő sportolók gondoskodtak, akik a bemelegítést vezették, és együtt mozogtak a város aprajával-nagyjával, ismert közéleti személyiségeivel.

A K&H Bank szponzorációs stratégiájának fontos részét jelenti a sport támogatása, ezen belül is a Magyar Olimpiai Bizottsággal kialakított együttműködés. A K&H Bank, mint a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú főtámogatója és a Magyar Olimpiai Csapat Bankja 2004-ben nemcsak termékeiben, de rendezvényeiben, programjaiban is megjeleníti az olimpiai értékek melletti elkötelezettségét. A Bank olimpiai programsorozata a K&H olimpiai futónapokkal vette kezdetét, amelynek lényege, hogy öt nagyvárosban mintegy húszezer ember megmozgatására vállalkozik az olimpiára való felkészülés jegyében. A versenysorozat a debreceni és kaposvári futamok után harmadik állomásához érkezett, Győrben.

A 15 órakor indult mezőnyt a közös bemelegítés előzte meg, melyet Boczkó Gábor és Imre Géza, athéni olimpiára készülő bajnokaink vezettek. A futam a startpisztoly eldördülése után a Széchenyi térről indult, és ide érkeztek a befutók is. A több mint 800 versenyző legfiatalabb futója 2 évesen, édesapja nyakában, legidősebb versenyzője 73 évesen teljesítette a 3,4 km-es távot. A szerencsés célbaérés után, a díjátadó előtt kvízjáték és ajándéksorsolás várta a játékos kedvűeket, ahol a helyes válaszokért olimpikonok által dedikált ajándékokat nyerhettek. Az első három befutónak (női és férfi kategóriában) a díjat és az ajándékcsomagot Boczkó Gábor és Imre Géza adta át. A kíváncsiak a verseny után megtudhatták még, hogyan készülnek sportolóink az olimpiára és mit várnak az itthon maradó rajongóktól, szurkolóktól. A K&H olimpiai futónapok következő állomása május 2-án, Kecskeméten lesz, ahol ismét a jó hangulat, a közös mozgás és olimpikonjaink várják a tartalmas vasárnapi programra vágyókat.

K&H olimpiai futónapok, Győr 3,4 km
Eredmények:
Férfiak:

1. Soós Dániel (Bp. Honvéd) 10:14
2. Emmer Attila (Hunyadi DSE) 10:31
3. Szabó Norbert (Győri Dózsa) 10:51
Nők:
1. Badis Anissza (Győri Dózsa) 12:01
2. Bocskai Virág (Soproni AC) 12:31
3. Koncz Ágnes (Győri Dózsa) 13:22

fb share