1. K&H Olimpiai Futónapok - Veszprém

A K&H olimpiai futónapok sikeres debütálása Veszprémben

Az ötkarika jegyében öt vidéki nagyvárost összekapcsoló versenysorozat veszprémi állomására került sor május 21-én, az Óváros téren, a Városháza impozáns épületének szomszédságában. A tér vasárnapi csendjét pillanatok alatt kék pólós gyerekek zsivaja töltötte be. Kellemesen hűvös futóidő fogadta az 1200 rajthoz állót, akik délelőtt 11 órakor Hutvágner Zsoltnak, a helyi K&H bankfiók igazgatójának a startlövésére vágtak neki a 3 kilométeres távnak. Míg az első futó már célba érkezett, addig a mezőny még hosszan hömpölyögve haladt a veszprémi utcákon.

Az első célba érkező, Takács Dávid a VEDAC színeiben szakította át a célszalagot, a pisztoly eldördülése után 8 perc 7 másodperccel. "Az augusztusi göteborgi felnőtt Európa bajnokságra készülök, ahol 800 méteren szeretnék majd indulni. Ez a mai verseny tulajdonképpen egy edzőverseny volt, amely illik a felkészülésembe. A pályát ismertem, mert évek óta futok ezen a terepen, az időjárás a futás szempontjából tökéletes volt és szerintem nagyon jó mezőny jött össze, a veszprémiek közül szinte mindenki itt volt." - tudhattuk meg az aranyérmestől.

Másodikként a győztes csapattársa, Búcsú Dénes érkezett 17 másodperccel lemaradva, majd a dobogó harmadik fokát Szili Balázs hódította meg: "Tökéletes futóidő volt, jól éreztem magam. Ez a hétvége a harmadik helyezések hétvégéje, mert tegnap pályaversenyen voltam, ahol 3000 méteren új egyéni csúcsot futottam, és szintén a harmadik helyen végeztem. Jelenleg utánpótlás korosztályos vagyok, a jövő évi debreceni utánpótlás Európa bajnokságon szeretnék 3000 méteres akadályfutásban részt venni. A következő nagyobb megmérettetés a csehországi utánpótlás válogatott viadal lesz."- hallhattuk a veszprémi atlétától.

A hölgyek versenyét a kiváló oroszlányi futónő, Kostyál Ágnes nyerte 9:47-es eredménnyel. "Középtávfutó vagyok, így ez a táv nekem jó az alapozáshoz. Jelenleg a pekingi junior világbajnokságra készülök, a 800 méteres versenyszámon fogok indulni. Viszonylag erős és fárasztó volt a terep, mert két emelkedő is volt benne, de azért sikerült ez élen befutnom."

Tóth Zsófia, aki míg egy nappal korábban meg kellett, hogy elégedjen a Libresse Női Futónapon a negyedik helyezéssel, addig itt második helyen érkezett célba, mindössze 1 másodperccel lemaradva. "Triatlon világbajnokságra készülök és ez a verseny jól jön a felkészülésemhez. Szoktam egyébként utcai futóversenyeken indulni, de ez a mai terep nehezebb volt a szokásosnál a sok domb miatt. Ettől függetlenül végig jól éreztem magam."

A harmadik helyet Bozzay Boglárka szerezte meg 9:53-as időeredménnyel: "Jól ment a mai verseny, remek volt a hangulat. Ez a 3 kilométeres táv abszolút beleillik a felkészülésembe. A mezőny elég kemény volt, végig hajtottunk a csapattársammal."

A futás mellett olimpikonjaink dedikált ajándékokkal várták a jelenlévőket. Martinek János olimpiai bajnok és Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázóinkat nagy lelkesedéssel fogadták a veszprémiek. Sok futó rajtszáma és pólója őrzi a két olimpikon aláírását.

Egy hét múlva Debrecenben folytatódnak a K&H olimpiai futónapok, május 28-án 11:30-kor rajtol majd a mezőny a Kossuth térről, a táv 3,4 km lesz.

Eredmények
Férfiak

1. Takács Dávid VEDAC 8:07
2. Búcsú Dénes VEDAC 8:24
3. Szili Balázs VEDAC 8:25
4. Kurucz Balázs VEDAC 8:40
5. Ráhel Csaba VEDAC 8:48
6. Szirbek Zsolt VEDAC 8:53
Nők
1. Kostyál Ágnes ORTRI 9:47
2. Tóth Zsófia ORTRI 9:48
3. Bozzay Boglárka ORTRI 9:53
4. Balogh Barbara ORTRI 10:15
5. Kelemen Bernadett VEDAC 10:24
6. Tobak Tamara Ajka 10:27

Iskolák mozgósítási versenye
Veszprém

1. Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola (159 fő)
2. Báthory István Általános Iskola (141 fő)
3. SÉF Szakképzó Iskola
Veszprémen kívüli
1. Gyulaffy László Általános Iskola (105 fő)
2. Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota (52 fő) 3. III. Béla Gimnázium, Zirc

fb share