1. Reggeli Futás Matáv Vivicittá - Margitsziget

REGGELI FUTÁS

Százötvenen döntöttek úgy, hogy szombaton reggel kellemes tempóban körbefutják a Margitszigetet a Matáv Vivicittá Városvédő Futás előtt megrendezett Reggeli Futáson. Kicsit hűvös idő és lassan ébredező sziget fogadta a futókat a kilenc órai rajtnál.Az első célbaérkezőnek, Németh Gábornak alig valamivel több, mint 20 perc kellett az 5350 méteres táv teljesítéséhez. "Nagyon örülök, még sosem voltam első. Jól esett a futás. Ritkán járok a szigetre futni, mert a XXII. Kerületben lakom és inkább a Kamaraerdőt választom. Persze ez csak főpróba volt, holnap a Matáv Vivicittán állok rajthoz."

A hölgyeknél a több mint egy évtizede karatézó Földesy Éva érkezett elsőként a célba. "Gyakran futok a szigeten, mivel közel lakom. Holnap én is leghosszabb távon indulok. Tetszik az új útvonal, bár kicsit lélekölőnek tűnik, hogy a Margit híd után még jócskán kell futni a fordítóhoz"


Csapatkép a pólón. Emlék a tavalyi K&H olimpiai maraton váltóról, akik viselik Pecze Csaba és Farkas Attila. Három esztendeje kezdtek el futni, amolyan alakformálási célból. Egy hete még Prágában futották a félmaratont. "Már másodszor értünk célba 21 kilométeren a cseh fővárosban, így már sokkal könnyebb volt, csak az a sok sör ne lett volna Baráti társasággal jöttünk le 3 esztendővel ezelőtt a szigetre futni, akkor egy kör teljesítéséhez két megállást is be kellett iktatni. Ma már nincs ezzel gond. A maratont is terve vettük az idén októberben."

A Szintai Család Dunaújvárosból érkezett és a vasárnapi megmérettetés előtt együtt melegítettek a Reggeli Futáson. A leggyorsabb a család legfiatalabb tagja, Tamás volt, aki a vert mezőnyben hagyta a korábban maratonokat is teljesítő Papát és a fiúk által futással megfertőzött Mamát, aki elmondta: "Holnap is rajthoz állunk. A srácok a leghosszabb távon, én pedig a Midicittán futok." De előtte még elfogyasztották a futás után megérdemelt reggelit a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, mert nemcsak a korai időponttól reggeli, a Reggeli Futás

Az indulók többsége visszafogottan "versenyzett", hiszen csak bemelegíteni, hangolódni jöttek a Matáv Vivicittá Városvédő Futás előtt.

fb share