15. SMART Kékes Csúcsfutás

15. SMART Kékes Csúcsfutás

2012. június 02.
Idén is a csúcson kellett abbahagyni!

Ragyogó napsütésben több mint 1500 futó állt rajthoz a 15.SMART Kékes Csúcsfutáson, hogy felfusson az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre. Több olyan induló is volt, aki minden évben elindult a "Kékes csúcstámadáson" és idén tizenötödszörre is "kihívta" a hegyet.

A verseny különlegessége volt, a "Smart Sport a Gyermekekért" elnevezésű kampány, melynek nyitóeseményén Kropkó Péter hétszeres Ironman és Molnár Zoltán MOB főtitkára a SAMSUNG olimpiai támogatását jelképező fáklyájával futott be a célba. Az élversenyzők a Samsung gyár elől indultak több ezer kerékpáros kiséretében a megye határig, majd onnan Mátrafüredig, hogy aztán felfussanak az ország tetejére.

Igazi tavasz végi idő, 16 fok várta a mátrafüredi rajtban a futókat. Több mint 1500-an indultak neki, hogy a 343 méteren lévő rajtból 11,6 kilométer, 671 méteres szintkülönbség legyőzése után, felérkezzenek 1014 méteren található célba. A csúcson 5 fokkal hűvösebb, a mezőny egy részét már szemerkélő esős idő is várta a célban, de a beérkezők arcáról csak az öröm élménye sugárzott.

Az eseményről bővebben itt olvashatsz.

Itt találod az eseményen készült fotókat.

Idézd fel az esemény legemlékezetesebb pillanatait!

NÉVADÓ FŐSZPONZOR TÁRSSZPONZOR Horalky_logo volvo MÉDIATÁMOGATÓ wellnes_cafe TÁMOGATÓ

fb share