Egy igazi örömfutás

Sok van, mi csodálatos - de egy vidám hangulatú közösségi futóesemény élményénél tényleg kevés csodálatosabb dolog van. A 16. EDF Éjszakai Futás ma igazi örömfutás volt. Nem mellékesen pedig részvételi rekordot hozott: 4300-an neveztek az eseményre.

Nagyon jól tudjuk, hogy a szeptember eleji Budapesten számos remek éjszakai program zajlik, de ha ezeknek versenyezniük kellene egymással, akkor az EDF Éjszakai Futás biztosan dobogós helyet érne el. Először is, az már önmagában óriási dolog, hogy 4300 ember sportol, fut együtt, miközben jól is szórakozik és jól érzi magát. Másodszor ezen a futóeseményen minden együtt van, ami egy igazi örömfutáshoz, egy igazi budapesti éjszakai programhoz kell: sport, zene, tánc, tűzijáték és vidámság.

Az EDF Éjszakai Futás programja hagyományosan fúvószenekari koncerttel kezdődik, majd tánccsoportok szórakoztatják a közönséget. Tudni kell, hogy ezalatt jóformán színültig megtelik az eseménynek helyet adó terület az Akadémia székháza előtt. A bemelegítésen már együtt mozog legalább több száz ember, majd a rajfolyosóra beállt futótömeg a majd' tíz percig tartó tűzijátékban gyönyörködik.

Este 9 órakor pedig elkezdődik a futás, amelyre a rajtjelet két olimpiai bajnokunk, Pulai Imre és Vajda Attila adta meg. Az idei EDF Éjszakai Futáson tényleg annyian voltak, hogy több mint 8 perc kellett, mire mindenki elrajtolt az 5,6 kilométeres távra. Futottak családok és iskolai csoportok, jelmezesek és kangoo-sok, idősek és fiatalok. "A Lánchídon és az alsó rakparton folyamatos a futósor" - kommentálta Péter Attila, a BSI eseményeinek állandó szpíkere. Budapest egyik legszebb része, a Lánchíd környéke, a Vár alatti utcák, a Tabán és a Duna mindkét partja valóban futókkal volt tele. Persze meg kell még említeni a lelkes szurkolósereget, amelyik biztatással és tapssal honorálta a futók teljesítményét.

A befutónál pompomlányok tánca fogadta a célba érkezőket, akik közül az elsők bő negyed óra alatt be is érkeztek. A férfiaknál Tóth László, a nőknél Perity Gabriella volt a leggyorsabb. A befutónál volt talán leginkább érezhető, hogy a 16. EDF Éjszakai Futás igazi örömfutás, igazi fun run volt. "Viszlát, nyár! Jövünk jövőre is!" - búcsúzott a résztvevőktől és a nyártól Péter Attila a remekül sikerült este végén.

De addig is, míg jövő szeptemberben az újabb hasonló örömfutásra sor kerül, tovább folytatódnak a BSI eseményei. A következőig csak egyet kell aludni: szeptember 11-én a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon a bringázás színes világát ismerhetik meg az érdeklődők az 56-osok terén.

Eredmények

Férfiak

1. Tóth László (Benedek Békéscsaba Team) 17:15

2. Csere Gáspár (BEAC) 17:20

3. Tábor Miklós (Buda-Cash Békéscsaba AC) 17:46

Nők

1. Perity Gabriella (MAC) 20:46

2. Balog Evelin (BEAC) 20:55

3. Kácser Krisztina (PVSE) 22:06

NÉVADÓ FŐSZPONZOR TÁRSSZERVEZŐ KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ TÁRSSZPONZOR coca cola testebreszto 2011 naturaqua Horalky_logo volvo MÉDIATÁMOGATÓ Funzine wellnes_cafe TÁMOGATÓ

fb share