Éjszakai futás - Versenytörténet

Éjszakai Futás történelem

8. K&H Éjszakai Futás - 2003. szeptember 6. (szombat)

Szombaton éjjel mintegy kettőezer-háromszázan búcsúztatták futva a nyarat a Roosevelt térről rajtoló K&H Éjszakai Futáson. A Világjátékok Alapítvány által életre hívott esemény immár nyolcadszor hozta egymáshoz közel a kultúrát és a sportot. A délután kezdődő rendezvényen fúvószenekarok és mazsorettek csalogatták és szórakoztatták az egyre növekvő közönséget.

Majd a kilenc óra előtt néhány perccel korábban kezdődő tűzijáték már a futókat szólította a rajtvonalhoz. Az aláhulló utolsó fényszikrákra aztán felszabadultak az addig kordában tartott energiák és a mezőny szinte kirobbant a Lánchídra, majd az alagútban az elmaradhatatlan üdvrivalgás következett. Száz és száz torokból kiszakadó örömhangok tovább fokozták a hangulatot. A pesti oldalra visszatérő mezőny a rakparton folytatta útját a Margit híd felé. A férfiaknál és a nőknél is a tavalyi győztes Juhász András és Staicu Simona diktálta a tempót, s csakúgy, mint egy esztendővel korábban ezen az estén sem találtak legyőzőre.

"Örülök a győzelmemnek, bár ha ezt a bravúrt egy héttel korábban a Nike Félmaratonon sikerült volna elérnem, most sokkal nagyobb lennea boldogságom. Bár a héten még éreztem az izmaimban a 21 kilométer nyomait, a verseny alatt nem okozott gondot" - összegzett Juhász András.

"Másoddiplomás képzésre járok a tankönyvek mellől jöttem ki a K&H Éjszakai Futásra, hogy egy kicsit kikapcsolódjak. Remek hangulat, kellemes idő volt és nagyon élveztem a futást. Az októberi félmaratoni világbajnokságra készülök, így egy héttel a párizsi vb maratonja után kicsit felrázott ez a verseny" - értékelt Simona az eredményhirdetés után. A futók elköszöntek a nyártól, ám a búcsúkönnyek helyett ezúttal csak örömkönnyek hulltak, hiszen az ősszel együtt beköszöntött a futószezon újabb és újabb versenyekkel.

8. K&H Éjszakai Futás (6.5 km)

Eredmények.

Férfiak:

1. Juhász Andás (Hunyadi DSE) 19:20

2. Kedves Roland (OTP Futókör) 19:40

3. Farkas József Zoltán (KSI) 20:08

4. Hirt Márton (Postás) 20:12

5. Szentgyörgyi Zsolt (KSI) 20:20

6. Korányi Balázs 20.56

Nők:

1. Staicu Simona (BVSC) 21:59

2. Teveli Petra (UTE) 22:09

3. Vajda Zsuzsa (MAC-Népstadion) 22:22

4. Nagy Viktória (MAC-Népstadion) 23:19

5. Molnár Barabara (MAC-Népstadion) 23:20

6. Benkó Gabriella (BHSE) 24:08

9. K&H Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny - 2004. szeptember 11. (szombat)

A K&H Bank, mint az egyik vezető magyar pénzintézet arra törekszik, hogy ügyfelei bizalmát teljes körű és magas színvonalú szolgáltatásai mellett a társadalom egészét érintő ügyek felkarolásával is erősítse, aktív és felelős részese legyen az emberek életének. A K&H Bank a Magyar Olimpiai Csapat Bankja, a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú főtámogatója, amely az olimpiai eszme alapján igazi partner egymás sikerre segítésében, együtt örül azokkal, akik a segítségével elérik céljaikat.

A K&H Bank a sportolóknak nyújtott anyagi erőforrások és pénzügyi szolgáltatások mellett 2004-ben saját szervezésű és támogatott olimpiai programokkal is jelen van az emberek életében. A márciustól szeptemberig tartó programsorozat része volt többek között a K&H olimpiai futónapok, és a K&H olimpiai maratonváltó is. Az elmúlt hónapokban több tízezer embert sikerült megmozgatni, közös sportolásra, szurkolásra buzdítani, az olimpiai értékekkel megismertetni. Az események idén a K&H nyárbúcsúztató éjszakai futással zárultak, ahol a nagyközönség találkozhatott az Athénból hazatért olimpikonokkal is, akiket ezen az estén a tízpróbázó Zsivoczky Attila és a kötöttfogású birkózó Deák Bárdos Mihály képviseltek.

Szombaton éjjel mintegy kettőezer-hétszázan búcsúztatták futva a nyarat a Roosevelt térről rajtoló K&H nyárbúcsúztató éjszakai futáson, a Világjátékok Alapítvány és a Budapest Sportiroda közös rendezésében. Az Alapítvány által életre hívott esemény immár kilencedszer hozta egymáshoz közel a kultúrát és a sportot. A késő délután kezdődő rendezvényen fúvószenekar, mazsorett-bemutató csalogatta és szórakoztatta az egyre növekvő közönséget. Mire az olimpikonokat szólították a színpadra, már több ezres tömeg vette körül a színpadot, hogy hallja, lássa kedvenceit, vagy aláírást kérjen a magyar sport kiválóságaitól. A rövid interjúkból az is kiderült, hogy a verseny 6,5 km-es távja inkább jelentett volna gondot a tízpróbázó Zsivoczynak, mint a majd egy fejjel és negyven kilóval nehezebb birkózó Deák Bárdosnak. Ám ezen az estén egyikük sem vállalkozott arra, hogy bebizonyítsa állítását.

A kilenc órakor kezdődő lézershow látványa elkápráztatta a nézőket, ugyanakkor figyelmeztette a futókat, hogy néhány percen belül eldördül a rajtpisztoly. A visszaszámlálást követően ellepték a futók a Lánchidat és percekig kellett várni, amíg az utolsó indulók is futólépésre válthattak. A mezőny vége éppen csak elérte az alagutat, amikor a magyar-kenyai összetételű élboly kemény tempót diktálva - a Budai vár megkerülését követően - már visszafelé tartott a Lánchídon. A pesti rakparton sem tudott ellépni senki, így a verseny helyezéseinek az eldöntése az utolsó méterekre maradt. A hajrát legjobban a szekszárdi Csillag Balázs bírta, aki egy másodperccel előzte meg a budapesti Ott Balázst. A harmadik helyen újabb egy másodperces hátránnyal az elmúlt két esztendőben diadalmaskodó Juhász András ért célba. A magyar fiúk így alaposan megleckéztették a vert mezőnyben végző kenyaiakat.

A hölgyeknél Kálovics Anikó megismételte egy héttel korábban a Nike Félmaratonon aratott bravúrját és magabiztos fölénnyel győzött első alkalommal a verseny történetében. A második helyen a tavalyi győztes Staicu Simona érkezett, míg a bronzéremnek a veszprémi Tóth Lívia örülhetett. Amíg a profik a versenyre, a helyezések eldöntésére figyeltek, addig az amatőröknek maradt idejük arra, hogy érzékeljék, élvezzék a díszfényben úszó főváros szépségeit, amely lenyűgöző látványként kísérte végig az útjukat.

9. K&H nyárbúcsúztató éjszakai futás (6.5 km)

Eredmények

Férfiak:

1. Csillag Balázs (AC Szekszárd) 18:23

2. Ott Balázs (Bp. Honvéd) 18:24

3. Juhász András (Hunyadi DSE) 18:25

4. Odhiambo (kenyai) 18:30

5. Józsa Gábor (MAC Népstadion) 18:31

6. Kiprono (kenyai) 18:34

Nők:

1. Kálovics Anikó (Haladás VSE-Perfect Media) 19:42

2. Staicu Simona (BVSC) 20:51

3. Tóth Lívia (VEDAC) 21:10

4. Kostyál Ágnes (ORTRI) 22:49

5. Benkó Gabriella (Bp. Honvéd) 23:20

6. Szabó Andrea (UNIK SE) 23:31

10. K&H Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny - 2005. szeptember 10. (szombat)

3100 fős rekord a 10. K&H éjszakai futáson

Budapest fényeiben gyönyörködhettek a futók

Budapest, 2005. szeptember 10. - Az elmúlt hónapokban jócskán megfiatalodott K&H márka hű maradt korábbi elkötelezettségéhez: továbbra is kitart az él- és tömegsport támogatása, így a futórendezvények szervezése mellett. A hasonló őszi rendezvények közül az egyik legkedveltebb a K&H éjszakai futás, amelyet szombaton rendeztek. Már az előnevezések során kiderült, hogy idén minden eddiginél többen döntöttek okosan, vagyis választották a "futó-városnézést" a Duna két partján a fényárban úszó Budapesten. A K&H futónapjain idén összesen csaknem 20000 ember, egy kisváros lakossága vett részt.

A K&H éjszakai futás része a márka sporttámogatási programjának. Ismeretes, hogy a K&H Bank a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú főtámogatója és egyben a Magyar Olimpiai Csapat Bankja. Elkötelezettségét azzal is kifejezi, hogy okos döntésre, vagyis közös testgyakorlásra és szurkolásra buzdítja a fiatalokat és idősebbeket. Budapesten a K&H olimpiai maraton váltón, majd öt megyeszékhelyen (Kaposvár, Kecskemét, Debrecen, Miskolc, Győr) megrendezett a K&H olimpiai futónapokon találkoztak a (tömeg)sport szerelmesei júniusban. Az őszi nyitányt szeptember második hétvégéjén a 10. K&H éjszakai futás jelentette. Ezek a rendezvények közel 20 000 embernek biztosították a közös mozgás élményét, miközben megismerkedhettek olimpikonokkal, részt vehettek különböző játékokon, s akár a számtalan ajándéktárgy valamelyikét is megnyerhették. Dönts okosan - hirdeti a K&H szlogenje, s ehhez nem csak pénz- és biztosítási ügyeink intézésekor kínál jó lehetőségeket, hanem a szabadidő sportos eltöltésének tervezésekor is.

A budapesti a Roosevelt térről tűzijáték fényeire rajtoló versenyen a tavalyi 2700-as indulói létszámot meghaladva több mint háromezer-egyszázan vettek részt profik és amatőrök egyaránt A legfiatalabb induló a hármadik születésnapját a napokban ünneplő budapesti Szabó István Ábel, míg a legidősebb a 78 esztendős gödöllői Tőzsér János volt.

A nevezők rendhagyó bemelegítését egy lendületes és dinamikus elemeket felvonultató, közel egy órás "tánciskola" jelentette, amelyen részt vettek olimpiai- és világbajnok sportolóink is. Világverő kajakosaink közül ott volt az olimpiai- és világbajnok Kammerer Zoltán, az újdonsült vb-aranyérmes Kökény Roland és Kucsera Gábor. A rögtönzött élménybeszámolók mellett, aláírásukkal láttak el számos futópólót, fényképet és rajtszámot. A jó hangulatról és a folyamatos tájékoztatásról - mint mindig - most is Péter Attila, az eseményt szervező BSI műsorvezetője gondoskodott.

A startpisztolyt John Hollows, a K&H Bank vezérigazgatója és dr. Bakonyi Tibor Budapest főpolgármester-helyettese a tűzijáték utolsó fényszikráinak elsötétülése után este kilenc órakor sütötték el. A futók 6,5 km-es útja a Lánchídon vezetett át az Alagútba, majd a Budavári Palota alatt megtett "tiszteletkör" után visszatértek a pesti oldalra, ahol a következő fordító a rakparton, néhány száz méterrel az Országház után várta őket. A leggyorsabbaknak kevesebb, mint 20 percre volt szükségük ennek megtételéhez, de az esti főváros fényeit legtovább élvező futók is egy órán belül célba értek.

A Világjátékok Alapítvány és a BSI közös rendezésű eseményén a győzelmet a férfiaknál a TFSE színeiben versenyző Nagy György (19:58) szerezte meg, mintegy 20 másodperces előnnyel a második, békéscsabai Tábor Miklós (19:58) és bronzérmes klubtársa Szabó Gábor (20:00) előtt. "Tavaly indultam először ezen a versenyen. Nagyon tetszett a magávalragadó hangulata és sötétben is egész más érzés futni. A látvány egyszerűen lenyűgöző. Így aztán nem volt kérdés, hogy az idén is itt a helyem. A győzelmem hab a tortán." - hangzott a győztes gyors értékelése.

A nőknél az újpesti Erdélyi Eszter (22:42) egy héttel a félmaratoni országos bajnoki cím megszerzése után könnyedén, rajt-cél győzelmet aratva szakította át a célszalagot. "Nagyon jól éreztem magam táv közben, élveztem a futást. Délelőtt egy meghívásnak eleget téve Nyíregyházán álltam rajthoz. Ott csak az ezüstérem jutott nekem, ami kicsit bosszantott. Az esti győzelem és hangulat azonban kárpótolt." - összegzett a célban Csoma Ferenc tanítványa.

Eredmények

10. K&H éjszakai futás, 6,5 km

Férfiak:

1. Nagy György (TFSE) 19:38

2. Tábor Miklós (Békéscsabai AC) 19:58

3. Szabó Gábor (TFSE) 20:00

4. Koór Bence (Bp. Honvéd) 20:01

5. Szemeti Péter (Tatabányai SC) 20:15

6. Zsíros Mihály (Budaörsi DSE) 20:59

Nők:

1. Erdélyi Eszter (UTE) 22:42

2. Mátyás Enikő (UTE) 23:31

3. Madarász Viktória (Bp. Honvéd) 23:35

4. Erdélyi Zsófia (GEAC) 24:16

5. Molnár Tímea (Bp. Honvéd) 24:21

6. Rédli Szilvia (Micro SC) 24:24

11. K&H Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny - 2006. szeptember 9. (szombat)

NYÁRBÚCSÚZTATÁS 3500 FŐS NEVEZÉSI REKORDDAL!

Szombaton éjjel mintegy háromezer-ötszázan búcsúztatták futva a nyarat a K&H olimpiai éjszakai futáson, a Világjátékok Alapítvány és a BSI közös rendezvényén. A főváros egyetlen éjszakai futóversenyén a kiváló hangulatot a fényárban úszó Budapest mellett az este fél héttől folyamatosan tartó zenés-táncos programok biztosították.

A K&H olimpiai éjszakai futás a "Tekintsd meg futva az esti Budapestet" gondolat jegyében immár tizenegyedik alkalommal kapcsolta össze a kultúrát és a sportot. Este fél héttől a kilenc órai rajtig folyamatosan zenei programok, pomponbemutató, tánc show és fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. A különleges bemelegítést az előző évekhez hasonlóan Péter Attila csaknem 1 órás tánc show-ja jelentette. A 6,5 kilométeres táv útvonala sorra fűzte fel Budapest legszebb, a Világörökséghez tartozó városrészeit.

A Lánchíd pesti előteréből rajtoló futóknak csaknem 7 percre volt szükségük, hogy átlépjék a rajtvonalat. A rekordmezőny, miután átfutott az Alagúton, egy kisebb körben elhaladt a Budavári Palota alatt, majd visszatért a Lánchídon át a pesti oldalra. A leggyorsabbaknak mindössze 19 percre volt szükségük a táv teljesítéséhez, ám a Budapest fényeiben legtovább gyönyörködő amatőr futók is célba értek egy órán belül.

A verseny nevéhez hűen a közönség ismét kiváló sportolókkal, olimpikonokkal találkozhatott az eseményen. Szombat este a kajak-kenu kiválóságai, Kammerer Zoltán, Horváth Gábor, Kucsera Gábor és Pulai Imre bíztatták a nyárbúcsúztató futókat, akik közül a szerencséseket dedikált ajándékokkal is megjutalmazták.

Eredmények

Férfiak

1. Jackton Odiambo (Kenya) és Szemeti Péter (UTE) 19:03

3. Kedves Roland (Mezőtúri DSI) 19:08

Nők

1. Teveli Petra (UTE) 21:56

2. Garami Katalin (Szuperinfó) 23:29

3. Kácser Zita (Dunaújváros) 23:43

Ebben az évben elmaradt a tűzijáték, mert úgy gondoltuk, hogy az augusztus 20-i események után 3 héttel nem lenne illő megtartani. Jövőre azonban ismét szeretnénk visszaállítani ezt a hagyományt.

12. K&H Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny - 2007. szeptember 8. (szombat)

2007. szeptember 8-án, szombaton háromezren gondolták úgy, hogy részt vesznek a 12. K&H olimpiai éjszakai futáson, és a kivilágított Budapest utcáin végigkocogva, sportolással köszönnek el a 2007-es nyártól.

A Roosevelt téren már este 7 órától gyülekeztek a futók, miközben a színpadon a Váci Fúvószenekar muzsikája szórakoztatta őket. 8 órakor Péter Attila lépett színpadra, aki zenés-táncos bemelegítéssel hangolta futásra az egybegyűlteket. A rajt előtt tűzijáték köszöntötte az indulásra váró futókat, majd Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes Csollány Szilveszter, Pulai Imre és Kammerer Zoltán olimpiai bajnok sportolók társaságában ellőtte a rajtot.

A háromezer futó a főváros legkülönlegesebb helyeit, a Lánchidat, az Alagutat, és a Parlamentet is érintve teljesítette a 6,5 kilométeres versenytávot. Elsőként a 22. Nike Budapest Félmaraton győztese, Ott Balázs futott át a célvonalon, őt Tóth László és Kedves Roland követte. A hölgyeknél Tóth Lívia diadalmaskodott Molnár Barbara és Kácser Zita előtt.

Férfiak

1. Ott Balázs PFK 19:00

2. Tóth László PFK 19:14

3. Kedves Roland Mezőtúr 19:29

4. Józsa Gábor MAC-Népstadion 19:40

5. Hirt Márton MAC 19:50

6. Kustos Szabolcs Vasas-Humansoft 19:55

Nők

1. Tóth Lívia VEDAC 22:07

2. Molnár Barbara TFSE 22:57

3. Kácser Zita Dunaújvárosi AC 23:49

4. Kácser Krisztina Dunaújvárosi AC 23:57

5. Makrai Éva ZTC 25:01

6. Pap Eszter Villám SC 25:08

13. K&H olimpiai éjszakai futás - 2008.

A 2008-as olimpia jegyében zajló K&H olimpiai futóesemény-sorozat utolsó állomásaként, és egyben az idei nyár búcsúztatójaként került megrendezésre a 13. K&H olimpiai éjszakai futás. Budapesten, a Roosevelt téren gyűltek össze azok a futók, akik különleges futóélményre, és csodálatos helyszínre vágytak. A BSI és a Világjátékok Alapítvány közös szervezésében zajló esemény a sport és a kultúra kedvelői számára kívánt remek kikapcsolódási lehetőséget. A Váci Fúvószenekar indította a programot, megalapozva az este kiváló hangulatát, majd egy break csapat, és pom-pom lányok fokozták tovább azt. 20 óra 50 perckor következett az este egyik fénypontja, a nyárbúcsúztató tűzijáték, majd 21 órakor elrajtolt a 3400 főt számláló futómezőny. A startjelet Pulai Imre olimpiai bajnok kenus adta meg, aki Knapek Edina, Varga Gabriella és Imre Géza olimpikon vívók társaságában indította útjára a népes mezőnyt. A futók a kivilágított Lánchídon keresztül az Alagúton át a Budai Vár alatt tettek egy kört, majd a Lánchídon a pesti oldalra visszatérve a rakparton fejezték be a 6,5 kilométeres távot. Elsőként Csillag Balázs szakította át a célszalagot, a szekszárdi futónak kevesebb mint húsz percre volt szüksége a táv teljesítésére. Őt Kustos Szabolcs és Szabó Gábor követte, ők állhattak fel a dobogó két alsóbb fokára. A nők mezőnyében Fuchs Renáta volt a leggyorsabb, megelőzve Góg Anikót és Tóth Líviát. A győztesek után folyamatosan érkeztek a futók a célba, a közönség vastapsától kísérve. A remek hangulatú este programját a díjátadás, és a támogatók ajándékainak kisorsolása zárta, a csodálatos fővárosi fényektől övezve.

Eredmények - 6,5 km

Férfiak

1. Csillag Balázs (AC Szekszárd) 19:22
2. Kustos Szabolcs (Vasas-Humansoft) 19:37
3. Szabó Gábor (TFSE) 20:31
4. Erős Gábor 20:39
5. Rajnay Tamás (BHSE) 20:41

Nők

1. Fuchs Renáta (Budaörsi Triatlon Club) 23:37
2. Góg Anikó 24:31
3. Tóth Lívia (Vedac) 24:42
4. Benkó Gabriella (BHSE) 25:55
5. Gyulavári Kata (Székesfehérvár) 26:08

15. EDF Éjszakai Futás - 2010

Örömfutás az éjszakai Budapesten

Ez a csúcs is megdőlt! 4100 futó búcsúztatta a nyarat Budapesten a 15. EDF Éjszakai Futáson. Az esemény történetében ez részvételi rekord.

Remek hangulatban zajlott a 15. EDF Éjszakai Futás: a futók kedvét a délelőtt még szakadó eső és a délutáni borongós idő sem tudta elvenni attól, hogy ott legyenek az eseményen. És nem is akármennyien! A 4100 résztvevő azt jelenti, hogy minden eddiginél többen jöttek futni az éjszakai Budapestre.

Az est programját fúvószenekar, majd tánccsoport nyitotta, miközben egyre többen érkeztek a Roosevelt térre. A nagyszínpadon folyamatosan zajlottak a programok, a versenyközpont felől jöttek a verseny pólóját viselő futók, úgyhogy a Varró Gyula által levezényelt bemelegítésre jóformán megtelt a színpad előtti terület. Pedig a hangulat csak ezután hágott tetőfokára! A rajtfolyosóra beállt futók fantasztikus tűzijátékban gyönyörködhettek, majd megkezdődött a visszaszámlálás, és pontban 9 órakor elrajtolt a mezőny. Öt percnél is tovább tartott, míg az utolsó futó elhagyta a Roosevelt teret.

Budapest gyönyörű arcát mutatta a futóknak. A napközbeni eső után estére derült idő lett, így hát pompás látványt nyújtott a kivilágított Budavári Palota, a Mátyás-templom és a Lánchíd. Az indulók először utóbbin áthaladva az Alagútban futottak, majd a Tabánon keresztül a Szabadság híd felé vették az irányt. A pesti oldalon a Duna partján egészen a Kossuth térig vezetett az útvonal, onnan kezdődött a befutószakasz a Roosevelt térre.

A férfiak közül az etióp Mossissa Feyissa ért elsőként a célba, 18:59-cel nyerte a 6,5 kilométeres versenyt. A második a tavasszal több versenyen diadalmaskodó Zsíros Mihály lett, a harmadik Soltész Roland. A nők közül Molnár Barbara futott be elsőként a szemerkélő esőben, 21:57 alatt tette meg a távot. Fölényesen nyert a mintegy két és fél perccel később célba érkező Kácser Krisztina és a harmadik Vonnák Dzsamila előtt.

A Roosevelt téren az újra eleredő eső ellenére is jó hangulat uralkodott. A beérkezők kisebb-nagyobb csoportokban megtöltötték a teret. Sokan együtt fényképezkedtek, családok és baráti társaságok tárgyalták meg a futás eseményeit. A téren külföldiek is sokan voltak, szemmel láthatólag nekik is tetszett a vidám, sportos budapesti éjszaka. Az eredményhirdetéssel a 15. EDF Éjszakai Futás programja befejeződött, a BSI legközelebbi rendezvénye a szegedi 5. K&H olimpiai futónap lesz szeptember 18-án.

Eredmények - 6,5 kilométer

Férfiak

1. Mossissa Feyissa (Békéscsaba) 18:59

2. Zsíros Mihály (Budaörsi DSI) 19:14

3. Soltész Roland (Vasas) 19:19

Nők

1. Molnár Barabara (MAC-Népstadion) 21:57

2. Kácser Krisztina (Pécsi Futó Klub) 24:18

3. Vonnák Dzsamila 25:08

16. EDF Éjszakai Futás - 2011

Egy igazi örömfutás

Sok van, mi csodálatos - de egy vidám hangulatú közösségi futóesemény élményénél tényleg kevés csodálatosabb dolog van. A 16. EDF Éjszakai Futás ma igazi örömfutás volt. Nem mellékesen pedig részvételi rekordot hozott: 4300-an neveztek az eseményre.

Nagyon jól tudjuk, hogy a szeptember eleji Budapesten számos remek éjszakai program zajlik, de ha ezeknek versenyezniük kellene egymással, akkor az EDF Éjszakai Futás biztosan dobogós helyet érne el. Először is, az már önmagában óriási dolog, hogy 4300 ember sportol, fut együtt, miközben jól is szórakozik és jól érzi magát. Másodszor ezen a futóeseményen minden együtt van, ami egy igazi örömfutáshoz, egy igazi budapesti éjszakai programhoz kell: sport, zene, tánc, tűzijáték és vidámság.

Az EDF Éjszakai Futás programja hagyományosan fúvószenekari koncerttel kezdődik, majd tánccsoportok szórakoztatják a közönséget. Tudni kell, hogy ezalatt jóformán színültig megtelik az eseménynek helyet adó terület az Akadémia székháza előtt. A bemelegítésen már együtt mozog legalább több száz ember, majd a rajfolyosóra beállt futótömeg a majd' tíz percig tartó tűzijátékban gyönyörködik.

Este 9 órakor pedig elkezdődik a futás, amelyre a rajtjelet két olimpiai bajnokunk, Pulai Imre és Vajda Attila adta meg. Az idei EDF Éjszakai Futáson tényleg annyian voltak, hogy több mint 8 perc kellett, mire mindenki elrajtolt az 5,6 kilométeres távra. Futottak családok és iskolai csoportok, jelmezesek és kangoo-sok, idősek és fiatalok. "A Lánchídon és az alsó rakparton folyamatos a futósor" - kommentálta Péter Attila, a BSI eseményeinek állandó szpíkere. Budapest egyik legszebb része, a Lánchíd környéke, a Vár alatti utcák, a Tabán és a Duna mindkét partja valóban futókkal volt tele. Persze meg kell még említeni a lelkes szurkolósereget, amelyik biztatással és tapssal honorálta a futók teljesítményét.

A befutónál pompomlányok tánca fogadta a célba érkezőket, akik közül az elsők bő negyed óra alatt be is érkeztek. A férfiaknál Tóth László, a nőknél Perity Gabriella volt a leggyorsabb. A befutónál volt talán leginkább érezhető, hogy a 16. EDF Éjszakai Futás igazi örömfutás, igazi fun run volt. "Viszlát, nyár! Jövünk jövőre is!" - búcsúzott a résztvevőktől és a nyártól Péter Attila a remekül sikerült este végén.

De addig is, míg jövő szeptemberben az újabb hasonló örömfutásra sor kerül, tovább folytatódnak a BSI eseményei. A következőig csak egyet kell aludni: szeptember 11-én a 2. K&H olimpiai kerékpáros napon a bringázás színes világát ismerhetik meg az érdeklődők az 56-osok terén.

Eredmények

Férfiak

1. Tóth László (Benedek Békéscsaba Team) 17:15

2. Csere Gáspár (BEAC) 17:20

3. Tábor Miklós (Buda-Cash Békéscsaba AC) 17:46

Nők

1. Perity Gabriella (MAC) 20:46

2. Balog Evelin (BEAC) 20:55

3. Kácser Krisztina (PVSE) 22:06

NÉVADÓ FŐSZPONZOR TÁRSSZERVEZŐ KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ TÁRSSZPONZOR coca cola testebreszto 2011 naturaqua Horalky_logo volvo MÉDIATÁMOGATÓ Funzine wellnes_cafe TÁMOGATÓ

fb share