Puskás Aréna Futás - eseménytörténet

Puskás Aréna Futás - 2021. október 16.

Igazi kuriózumot kínáltunk erre a napra: több, mint fél ezren neveztek az első Puskás Aréna Futásra, az indulók két különböző kihíváson tehették próbára magukat.

Nem első alkalommal szerveztünk stadionfutást, hisz néhány évvel ezelőtt, 2014-ben még az épp lebontás előtt álló Népstadionban rendeztük nagy sikerű akadályfutó versenyünket. Azóta eltelt 7 év, a régi aréna helyén felépült az új.

Ma első alkalommal adott otthont a Puskás egy, az aréna területén belül zajló futóversenynek, így a résztvevők kívülről-belülről megismerhették hazánk legújabb, legnagyobb és legkorszerűbb sportkomplexumát. A rendezvényre 130 hazai településről érkeztek versenyzők.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta az indulókat: a reggeli szemerkélő eső elállt, napos, derült idő várta az aréna pillérei alatt gyülekező kihívást kedvelőket. Az első versenyzők még 12 fokban rajtoltak, a nap közepére 16 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála.

Az eseményen kétféle távon lehetett indulni. Az 5 km-es Stadionkör útvonala 80%-ban az aréna épületén belül haladt, érintette mind a 4 szintet, a lépcsőházakat, a nézőteret, de pihenésképp ki lehetett próbálni a labdarúgó pálya melletti kispadokat is. A futók 15 másodpercenként párban rajtoltak, a táv teljesítése a leggyorsabbaknak 20 percet, a lassabbaknak több, mint 1 órát vett igénybe.

A Lépcsőfutás igazi sprintereknek való kihívás volt, 10 emeletet kellett a lehető legrövidebb időn belül megmászni, a résztvevőket páronként indították és két próbálkozási lehetőségük volt, ez alapján alakult ki a végső rangsor.

FŐVÉDNÖK
Szijjarto VÉDNÖK
TÁRSSZPONZOR
cornexi_logo MÉDIATÁMOGATÓ
PARTNER

fb share