20. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztivál

Verőfényes napsütésben, fantasztikus hangulatban, 6100 hölgy részvételével került megrendezésre május 17-én, szombaton a jubileumi 20. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztivál. Már két évtizede, hogy minden májusban sportolni vágyó, egészséges életmódra fogékony lányok, asszonyok gyűlnek össze, és mozgással töltenek egy napot.

A nap mozgás-kínálata igen széles volt, hiszen a hölgyeket futás, gyaloglás és fitnesz-órák várták. 4300-an a futó-, illetve gyalogló számokban indultak, míg 1800-an a legnépszerűbb azai prezenterek fitnesz-óráin vettek részt. A mozgásprogramok mellett kiállítók, illetve a Juventus Sportparkban számos érdekesség várta a látogatókat.

A nagyszínpadon a Fitnesz Fesztivál programja Hornyák Ádám Kangoo jumps-szával indult, majd Szabó Péter Test Balance-szával edzették izmaikat a résztvevők. Az amúgy is remek hangulat csak fokozódott az Iron Box-ot prezentáló Tatarek Rezső óráján, ezután a hölgyek Katus Attilával közösen tehettek alakjuk legjobb formába hozásáért. Borsodi Balázs és Lencsés Rita ezúttal Xco nélkül lépett színpadra, egy táncos aerobikkal mozgatták meg a közönséget. Utolsóként Szalka Andi Intervall edzésén izzadhattak a hölgyek.

Míg a fitnesz szerelmesei az 56-osok terén sportoltak, a futást és gyaloglást választók az Olof Palme sétányon gyűltek össze, hogy rajthoz álljanak a 3,3 km gyaloglás, a 3,3 km, a 3x1,5 km váltó, vagy a 6,5 km futás valamelyikén. Elsőként a gyaloglók startoltak, és a Városliget utcáin teljesítették a kijelölt távot.

Eközben a háromfős váltók már nagyban készülődtek, hogy megmérettessék magukat a 3x1,5 km-en. A staféták között több híresség, és médiában dolgozó hölgy is feltűnt - ők azért álltak rajthoz, hogy futásukkal hozzásegítsék a Magyar Szív Egyesületet három mobil stresszmérő készülékhez. A váltóversenyben végül a Cipőfűzők csapata diadalmaskodott, 17 perc 52 másodperc alatt teljesítve a távot.

Ezután a 3,3 kilométerre vállalkozók rajtoltak, a mezőny nagysága miatt két futamban. A nap csúcspontjaként pedig 17 órakor a leghosszabb távon, 6,5 kilométeren indultak el a résztvevők. A mezőnyben ott futott az a Staicu Simona, aki korábban már hatszor diadalmaskodott ezen a versnyen. A Misi SC futónője most sem talált legyőzőre, hetedszer is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 20. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztiválon a hölgyek ismét bebizonyították, hogy nem csak a munka és a családi élet területe mellett a sportban is sikeresek!

20. Flora Női Futónap

Eredmények

6,5 km

1. Staicu Simona (Misi SC) 24:49

2. Nagy Nikoletta (Margitszigeti AC) 26:33

3. Hajdu Rita (Futóklub Dunaújváros) 27:10

4. Válóczi Boglárka (MTK) 27:25

5. Szabó Márta 27:30

6. Rozsnyó Kinga 27:39

Váltó 3x1,5 km

1. Cipőfűzők (Leskó Zsuzsanna, Pató Anna, Erdős Boglárka) 17:52

2. NLG Csajok (Pálfi Dóra, Winkler Dóra, Koroknay Vanda) 17:58

3. Dream Team (Szilassy Dorottya, Melcher Petra, Berkovics Beáta) 18:01

4. Földeák 18:12

5. Postás Csajok SE 18:22

6. Ziccer 20.24

Névadó főszponzor

Társszponzor

beres porcero

knoppers

knorr

Támogató

sportolo nemzet

Kiemelt médiatámogató

Juventus

Médiatámogató

sporttime

Diéta és Fitnesz

impulziv_media

Funzine

shape

sportkapu

maxima

csaladi_lap

wellnes_cafe

wellnes

plazmamedia

budapesti7nap

no_vagyok

furge_ujjak

harmonet

itthon_otthon

extra_finomsagok

pesti_musor

fb share