Több mint ötvenezer megtett kilométer a legszebb futóversenyen

Egy teljes napon át, gyönyörű időben ünnepeltük a nőket, lányokat, asszonyokat, nagymamákat, anyukákat, kismamákat! A 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála 10350 nevezőt és fitneszbarátot számlált.


A vidám, napsütéses, 24-28 fokos időben mindenki megtalálhatta a magának megfelelő futótávot, a 700 méteres családi futástól kezdve a 3x1,5 km-s váltón át az egyéni távokig, amelyek összeadásával akár 17 kilométert is lehetett teljesíteni.

A napot a 2 kilométerre vállalkozók rajtja nyitotta, előbb a kollektív nevezők, aztán az egyéni versenyzők indultak neki a városligeti körnek, s hozzájuk csatlakoztak az ugyanezen távot gyalogolva megtevő hölgyek is. Az iskolák mozgósítási versenyében a Veres Pálné Gimnázium (Budapest), a Bárdos Lajos Általános Iskola (agglomeráció) és a Kultsár István Szakközépiskola (vidék) nyert 50-50 ezer forintos Intersport vásárlási utalványt.

Az 5 kilométeres futamot Kádár-Papp Nóra, a Coca-Cola Testébresztő program nagykövete rajtoltatta el, ezen a távon a leggyorsabban - miként tavaly is - a különleges, hosszú körmeiről (is) híres Szatmári Adrienn ért célba. Ő egyébként egyike volt annak a csaknem ötszáz futónőnek, akik a 2, az 5 és a 10 kilométeres távot is bevállalták, tehát 17 kilométert teljesítettek úgy, hogy háromszor is elrajtoltak, illetve célbaértek.

A 14:30-as rajt - amikor a legtöbben, a 10 km, a 10 km párban résztvevői startoltak el - Budapest főváros főpolgármester-helyettes asszonya, Szalay-Bobrovniczky Alexandra kürtjelére indult. Az egyéniben nekivágók kétszer is elfutottak a Hősök tere mellett, s ahogy egész nap, több babakocsit toló anyuka, s rengeteg jóval fiatalabb gyermek is volt a mezőnyben. Mindannyian örömmel vették át befutóérmüket, az első a sorban - a tavalyi rendezéshez hasonlóan - a maratoni versenyszámban a riói olimpiára is készülő Staicu Simona volt.


Idén is rajthoz állt több ismert személy az egyetlen csak nőknek szervezett futógálán, többek között Andrádi Zsanett és Kovács Patrícia színésznők. A versenyen az Operaházat Fahidi Patrícia hegedű szólamvezető, dr. Főző Virág Zsuzsanna főigazgató helyettes, Gémesi Gabriella brácsaművész, Juratsek Julianna címzetes karakter magántáncosnő és Zavaros Eszter énekesnő képviselte.

A hét elején játékot hirdettünk, miszerint meg lehetett tippelni tíz keresztnév közül, hogy melyik fordul elő leggyakrabban a 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála teljes mezőnyében. A helyes megfejtés a Krisztina volt - bár a legtöbben az Andreára és a Katalinra tippeltek -, s miként a 10 kilométeres futam rajtjánál kiderült, a sors találó rendezése szerint a helyesen tippelők közül Fábi Krisztina lett a szerencsés, aki az 5000 Ft-os BSI ajándékutalványt nyerte (s egyébként 10+5 km-en indult az eseményen).

A futás mellett a fitnesz is jelen volt a programban, a sportág kedvelői ismert prezenterek ingyenes óráin mozoghattak a Napozóréten: Béres Alexandra mellett színpadra lépett Borsos Peti, Gárdus Bence, Szemző-Lóránt Fruzsina és Kádár-Papp Nóra is. Az ezeken résztvevőket és a különböző versenyszámokra nevezőket összeadva 10350-es létszámot mutatott a 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála. És még egy érdekes adat a végére: ha a nevezők által megtett távokat egymás mellé tesszük, meglepően magas szám jön ki, mindösszesen 50 368 kilométert teljesítettek ma a hölgyek!Eredmények:
5 km:
1. Szatmári Adrienn (FutaPécs SE) 00:19:29
2. Garai Ágnes Szonja (Sashegyi Gepárdok) 00:20:38
3. Lengyel-Hegyi Anett (ISSIMO SE) 00:21:36
10 km:
1. Staicu Simona (Dunakeszi VSE) 00:37:39
2. Laluska Zsuzsa Szabina (Szeged) 00:38:06
3. Pap Csilla (Mezőkövesd) 00:40:15
10 km párban:
1. Postás (Szalai Anett, Fekete Zsófia) 00:43:49
2. Super Girls (Magda Dóra, Mészáros Márta) 00:43:54
3. Bob és Bobek (Kádár Harmatka, Makrai Zsuzsanna) 00:45:30
10+5 km:
1. Soós Helga (Eger) 01:11:24
2. Szakács Tímea (Budapest) 01:12:34
3. Lunczer Erzsébet (Érd) 01:15:52
10+5+2 km:
1. Szatmári Adrienn (FutaPécs SE) 01:10:14
2. Garai Ágnes Szonja (Budapest) 01:15:05
3. Zólyomi Kinga (Pásztó) 1:16:15

Az összes versenyszám eredménye itt.

A nap folyamán írt rövidhíreket és posztolt fotókat megtalálod az esemény Facebook oldalán.

Képgalériánkba koraeste válogatott képeket töltünk fel. Rajtszám szerint kereshető, nagy felbontású, megvásárolható befutóképek a bsi.futofoto.hu oldalon lesznek, a jövő hét második felétől.


Fotó: BSI/Zákány Gergely, Nagy László

VÉDNÖK
Novák védnök TÁMOGATÓ
budapest_logo EMMI logó NÉVADÓ FŐSZPONZOR
KIEMELT TÁRSSZPONZOR
naturaqua KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ
Life.hu TÁRSSZPONZOR
Aldi logó MÉDIATÁMOGATÓ
digisport metropol player.hu Diéta és Fitnesz Mozgásvilág_logo Presztizs Sport logó szuperinfo

fb share