25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutás

Melyik a te utad? Kattints a megfelelő képre hozzád illő eseményinformációért!


A történet 1998-ban kezdődött. Azóta minden évben ezrek zarándokolnak Mátrafüredre, hogy onnan 11,6 km táv és 671 méter szintkülönbség legyőzése után felérjenek az ország tetejére, Kékestetőre. 353 méterről 1014-re.

Az útvonal egy kb. 100 méteres szakasz kivételével végig emelkedik. A rajt után egy kicsit odakap a Mátra, aztán 5 km-től 8-ig kicsit enged a szorítás, de csak azért, hogy 8-tól aztán kegyetlenül fájjon. Az utolsó 3,5 kilométer a hab a tortán, ebben majdnem annyi szint van, mint az első 8-ban.
Nincs ezen mit ragozni, igazi kihívás! Aki 2:30 óra alatt teljesíteni tud egy félmaratont, itt is célba érhet szintidőn belül. Ez egy olyan verseny, amit minden félmaratonistának át kell élnie egyszer!

A legendás táv idén először teljesíthető a klasszikus aszfaltos szerpentin mellett terepen is. A táv és a szintkülönbség szinte pontosan ugyanannyi, az 'útburkolat', a frissítők eloszlása és a meredekség azonban más karakterisztikájú. Próbáld ki magad bármelyik pályán, találkozzunk augusztus 27-én Mátrafüreden!fb share