26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivál - veszélyhelyzet után is óvatosan

Veszélyhelyzet után is óvatosan

A Magyarország kormánya 2020. június 18-án határozott a veszélyhelyzet eltörléséről, ennek értelmében korlátozás nélkül rendezhetők sportesemények hazánkban. Így néhány hónapos késéssel, de elindult a szabadidősport-szezon, már sok futó, terepfutó, triatlon és kerékpáros esemény zajlott az elmúlt hetekben és az Ötpróba programsorozat is folytatódik.
Mi, a BSI-ben is elindítjuk saját eseményeinket, a honlapunkon tájékozódhatsz az új és a változatlan időpontokról.
Tudjuk, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, de a járványnak nincs vége. Ezért átmenetileg bevezetünk néhány új szabályt, védelmi intézkedést a K&H mozdulj! félmaraton és futófesztiválon.

Nincsenek váltó versenyszámok
A hagyományos váltó versenyszámok az idei évben kikerültek a programból. A mindig zsúfolt váltózóna, váltóbot használata jelen esetben nem lenne biztonságos. Jövőre azonban újra visszatérnek a váltók a pályára.

Rajt:
A távok rajtja nem a szokásos tömegrajt lesz, a futók kis csoportokban, megfelelő távolságtartással indulnak el. A rajtegyenest több részre, "előkészítő" rajtzónákra osztjuk, ahol kialakulnak majd a csoportok. Egy csoportban 15 futó lesz, egyesével megjelöljük, hogy hová kell állniuk, hogy a megfelelő távolságot tartani tudják.
A csoportok 20-30 másodpercenként rajtolnak, a rajt ideje összesen akár 1 óra is lehet.
A rajtod várható időpontjáról az esemény hetében, emailben tájékoztatunk. Kérjük ezt vedd figyelembe és sokkal korábban ne állj be a rajtzónádba.

Rajtzónák: Az egyes időzónákat táblákkal jelezve elkülönítjük egymástól, kérünk mindenkit, hogy megfelelő távolságra álljon a másiktól.

Testhőmérséklet-mérés:
A végső rajtzóna bejáratánál fenntartjuk a testhőmérséklet-mérés lehetőségét. Ha a mért érték meghaladja a 37 °C-t, akkor sajnos nem indulhatsz az eseményen. Ebben az esetben a nevezési díjadat levonás nélkül jóváírjuk a BSI egyenlegeden, és azt 2022. december 31-ig szabadon felhasználhatod.

Frissítés:
Az eseményeink frissítőasztalain mindig megtalálható banánt és szőlőcukrot most ne keresd, ezeket nem rakjuk ki az asztalokra, így biztos senki nem fogja más frissítését összefogdosni. Ha táv teljesítéséhez szükséged van szilárd tápanyagra, kérjük gondoskodj róla magadnak, vidd magaddal futás közben.
Bármilyen meleg is lesz, a szokásos szivacsos-lavóros frissítést most nem alkalmazzuk.
Ne légy türelmetlen az állomáson, ha többen vannak előtted, várd meg, amíg rád kerül a sor.

Útvonal:
A futópálya sokkal szellősebb lesz, mint más eseményeinken. Szinte végig széles, kétsávos utakon futhatsz, és a sokkal hosszabb rajtidő miatt se lesz sehol tumultus, még az első pár kilométeren sem.

Befutóérem:
Az érmet most nem akasztjuk a nyakadba, egy állványra fogjuk kihelyezni, neked kell majd elvenni onnan.

Befutócsomag:
A befutócsomagot nem adjuk kézbe, azt neked kell elvenni egy asztalról.

Öltöző/ruhatár:
Ha teheted, gyere futóruhában, várhatóan még este/éjszaka is meleg lesz. Az öltözősátorban a lehető legkevesebb időt töltsd.
A ruhatárba beadott csomagod ellenőrzőszalagját kézbe adjuk, ezt magadnak kell majd feltenni a kezedre. Figyelj rá, ne veszítsd el!

Rajtszámátvétel:
Lehetőleg előzetesen vedd át a rajtszámodat a BSI-ben, hétközben sokkal jobban eloszlik a tömeg. Ha a helyszínen veszed át, tarts távolságot a sorban.
A rajtszámátvétel ideje alatt az irodában személyesen nevezni nem lehet, ezzel is szeretnénk csökkenteni az egy légtérben tartózkodó és várakozó személyek számát.

Kézfertőtlenítés:
Az esemény helyszínén több pontra is kiteszünk kézfertőtlenítőt, ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is.

Távolságtartás:
Sajnos sok helyen már nem tartják a megfelelő távolságot, de mi szeretnénk arra kérni, hogy figyelj oda erre. Ez még nem a hagyományos "bandázás" helye. Ne gyere ki órákkal korábban a helyszínre, és a befutód után ne maradj sokáig, mint máskor.

Maszkviselés:
A maszk viselése nem kötelező. Ha biztonságosabbnak érzed, viseld, ne feszélyezzen, hogy rajtad van, másokon esetleg nincs.

Elvárt magatartás:
Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel, légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait.

KÖSZÖNJÜK a közreműködésed. Ezek minimális változtatások, de a táv teljesítése, a célba érkezés öröme az továbbra is a tiéd. Várunk szeretettel július 25-én a Hősök terén!

NÉVADÓ FŐSZPONZOR
VÉDNÖK
TÁMOGATÓ
budapest_logo EMMI logó TÁRSSZPONZOR
cornexi_logo powerade Telekom 2013 MÉDIATÁMOGATÓ
szuperinfo PARTNER
maxballon

fb share