K&H mozdulj! futóest bemelegítő plogging

A K&H mozdulj! futóest (2022.07.02) előtt környezetvédő testmozgásra invitálunk benneteket, a Duna pesti szakaszát tisztítjuk meg a szeméttől plogging keretében.

A K&H az egészséges életmód és a testmozgás támogatása mellett ugyanis a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot is szem előtt tartja.

Csatlakozz Te is hozzánk június 25. szombat délelőtt a K&H mozdulj! szemétszedő testedzéshez!

Időpont: 2022. június 25. szombat 10 óra

Bázis pont: Nemzeti Színház Bajor Gizi park

Célunk, hogy a Duna-part egy szakaszát megtisztítsuk a szeméttől, eközben pedig jól érezzük magunkat, és még át is mozgassuk a hét során megfáradt tagjainkat.

Csatlakozz a Facebook eseményünkhöz!

De hogy mi is az a plogging? A plogging, avagy szemétszedő testedzés egy olyan új, környezettudatos sporttevékenyég, amikor a résztvevők aktív testmozgás (kitörések, guggolások) közben szemétszedő kesztyűt viselve hulladékos zsákokba gyűjtik a szabadban levő szemetet. A futók így saját egészségük megőrzése mellett a környezetük szépítésére is gondot fordítanak. A plogging ötlete Svédországból ered, de világszerte egyre több országban hozza össze az embereket a jó cél érdekében.

Az eseményt a Jön Alapítvány és a Hulladékvadász szakmai támogatásával rendezzük meg, a program a következő:

  • 10:00-10:15 gyülekező, regisztráció
  • 10:15-10:25 bemelegítés
  • 10:25-10:30 rajt
  • 12:00-12:30 célba érkezés
  • 12:30-13:00 levezető nyújtás, frissítő

Táv
2-4 km (amit guggolásokkal és kitörésekkel teszünk meg, de akár sétálni is lehet)

Eszközök
Minden szükséges eszközt biztosítunk számotokra: zsákok, védőkesztyűk, kézfertőtlenítők. A kesztyűk tartósak és nem egyszerhasználatosak. A szemeteszsákok komposztálhatók.

Öltözet
Javasoljuk, hogy kényelmes, az aktuális időjárásnak megfelelő, testmozgásra alkalmas ruhával készüljetek. A helyszínen nem ajánlatos értéket hagyni, csak saját felelősségre. Táskát olyat hozzatok, amit magatokkal tudtok vinni ploggingolás közben.

Fontos tudnotok, hogy az esemény nyilvános, a helyszínen fotó- és videófelvételek készülnek.

Várunk szeretettel, családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel vagy bárkivel együtt, akit meg tudsz győzni, hogy tartson velünk ezen az egészség- és környezetvédő eseményen!

Szakmai támogatóink:
JÖN Alapítvány
Hulladekvadasz.hu

NÉVADÓ FŐSZPONZOR
VÉDNÖK
TÁMOGATÓ
budapest_logo TÁRSSZPONZOR
cornexi_logo MÉDIATÁMOGATÓ
PARTNER

fb share