Fut a cég - 2022

2022-ben is folytatódik a legaktívabb cégek, munkahelyi közösségek versenysorozata sok új eseménnyel. A bőséges kínálat mellett a végső sorrendnél a minimum 5 eseményen résztvevő cégeket értékeljük. A kisebb létszámú cégeket úgy ösztönözzük a legalább 5 eseményünkön való részvételre, hogy a végeredménynél a dolgozói létszám figyelembe vételével 5 kategóriában hirdetünk győzteseket.

Fuss, kerékpározz, gyalogolj, ússz kollégáiddal!

A Fut a cég sorozat nem sportegyesületek, alapítványok, társadalmi szervezetek, hanem cégek, vállalatok, intézmények, munkahelyi közösségek versenye, ezért a részvételnél alapfeltétel, hogy a nevezett versenyzők egyéni és páros számoknál teljes mértékben, váltóknál a csapattagok többségében valóban a cég munkatársai, alkalmazottai, azok családtagjai, partnerei, üzletfelei legyenek.

A képre kattintva az idei év 110 legeredményesebb cégének sorrendjét és összpontszámait láthatod.

A CÉGES VERSENYSOROZAT KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁSAI 2022-BEN

 • december 2 - január 4. - Helló, Tél! (Virtuális esemény)

A CÉGES VERSENYSOROZAT TERVEZETT ÁLLOMÁSAI 2023-BAN

 • május 6. - 15. Tour de Tisza-tó

 • május 20. - 26. Kékes Csúcsfutás

 • június 4. - 28. ALDI Női Futógála

 • június 10. - Brutálfutás 12.0

 • június 24. - 1. BudaParti Úszóparti

 • július 8. - 29. K&H mozdulj! futóest

 • július 22. - 41. Lidl Balaton-átúszás (esőnapok: 07.23., 07.29., 07.30., 08.05., 08.06., 08.12., 08.13.)

 • szeptember 24. - 3. Liget Élményfutás

A CÉGES VERSENYSOROZAT MÁR LEZAJLOTT ESEMÉNYEI 2022-BEN

 • július 23. - 40. Lidl Balaton-átúszás (esőnapok: július 24., 30., 31., augusztus 6., 7., 13., 14.) - (Mindhárom versenyszám érintett!)

 • augusztus 19 - szeptember 12. - Helló, Ősz! (Virtuális esemény)

 • október 7-10. - Virtuális SPAR Budapest Maraton® (Virtuális esemény)

 • október 8-9. 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál (érintett versenyszámok szombaton: Flora Maratonka 2,3 km, SPAR HAZAI.SZERETEM Gyaloglás 2,3 km, Riska Minimaraton 5 km, DESPAR 10 km, Hervis Váltó 4×2 km, vasárnap: SPAR Budapest Maraton egyéniben, SPAR Budapest Maraton párban és a TOLLE Maratonstaféta)

 • október 28 - november 7. - Halloween Run (Virtuális esemény)

Regisztráció a Fut a cég sorozatra

A Fut a cég sorozaton való részvételi szándék jelzése a normál nevezési folyamat része és nem jár külön költséggel. A sorozat érintett versenyszámaira történő nevezéskor a nevezési felületen, vagy a nevezési lapon a "Fut a cég" mezőnél "igent" kell jelölni és a "cégnév" rovatba beírni (egységesen és karatker-helyesen!)a cég nevét. A nevezési adatok rögzítését követően így a céges színekben nevezett versenyző, vagy csapat a táv teljesítésével megszerzett részvételi és eredményességi pontjai az adott cég pontszámait gyarapítják.

A CÉGES CSAPATOK NEVEZÉSÉRŐL RÉSZLETESEN ITT!!!!>>>

A RÉSZTVEVŐ CÉGEK ÉRTÉKELÉSE, PONTGYŰJTÉS ESEMÉNYENKÉNT

A cég színeiben célba érkező csapattagok és egyéni versenyzők a teljesített táv mértéke szerint részvételi pontot, a váltó versenyszámok esetében a céges csapatok közötti sorrendet figyelembe vevő eredményességi pontot is kapnak. Részvételi és eredményességi pont is csak az érintett versenyszámokban jár a cégnek.

RÉSZVÉTELI PONTOK

A pontszámítás alapja a futókilométer, ami az érintett sportágakban (futás, gyaloglás, gyalogtúra, úszás, kerékpár, SUP) teljesített táv konvertálásával jön létre az alábbiak szerint:

1 km futás = 1 futókilométer
1 km gyaloglás, túrázás = 1 futókilométer
3 km kerékpározás = 1 futókilométer
1 km SUP = 2 futókilométer
1 km úszás = 5 futókilométer

1 futókilométer = 1 részvételi pont

Így egy 10 km-es futó, vagy gyalogtúra távja 10 pontot, egy maratoni futótáv pedig 42,195 pontot ér.
A Tour de Tisza-tó (65 km) kerékpáros teljesítése 21,67 "futókilométer", azaz 21,67 pont, a Balaton-átúszás 5,2 km-es úszótávja pedig 26 "futókilométer", azaz 26 pont. Az egyéni versenyzők az általuk megtett távért járó pontszámmal gyarapítják a cégük pontjait. Az összetett számoknál (10+5 km, 10+5+2 km) az összesített táv számít.

 • A párosban vagy váltóban teljesített versenyek esetében a futott távot és érte járó pontot az össztáv/csapat létszáma hányados alapján számítjuk (pl. Maratonstaféta esetében 42195/4 = 10,549 futókilométer = 10,549 pont).
 • A csapatversenyeknél és a chipes mérésű egyéni távoknál a beérkezett, a nem mért egyéni rövid futásoknál, gyaloglásoknál, túráknál a benevezett (nem visszalépett) versenyzők után számítjuk a pontokat.

EREDMÉNYESSÉGI PONTOK

Az érintett váltó/csapat versenyszámokban a versenyt sikeresen befejező céges csapatok eredményeinek sorrendjében adunk eredményességi pontot is -a részvételi pont mellett- az első 10 céges csapatnak a táblázat szerint.

Eredményességi pontok

Helyezés

Pontszám

1.

200

2.

150

3.

100

4.

70

5.

60

6.

50

7.

40

8.

30

9.

20

10.

10

 • Az eredményességi pontszámokat nemenként osztjuk. Női csapatnak számítanak a tisztán női csapatok, férfi csapatnak azok, amelyekben legalább egy férfi van. A páros és trió versenyszámok kivételt képeznek, mert ezeknél női, férfi és vegyes csapatoknak is adunk eredményességi pontot.
 • A csapatok sorrendjének megállapításánál a chipes nettó befutóidőt vesszük figyelembe.

ÉRTÉKELÉS A SOROZAT KÖZBEN

A sorozat egyetlen versenyének helyszínén sem tartunk külön eredményhirdetést a céges csapatok között.
Az érintett versenyek váltó eredménylistáiban külön kereshető Fut a céges listák találhatók.

ÖSSZESÍTETT ÉRTÉKELÉS A VERSENYSOROZAT VÉGÉN
A versenysorozat végén összesített eredményt hirdetünk azok között a cégek között, amelyek az érintett eseményből legalább 5 eseményen szereztek részvételi pontot. Azokat a cégeket, amelyek az előző alap feltételt teljesítették, tőlük bekért információk alapján alkalmazotti létszámuk szerint 5 kategóriába (mikro: 10 fő alatti; kis: 10-49 fő közötti; közép: 50-249 fő közötti; nagy: 250-999 fő közötti; óriás: 1000 feletti) soroljuk. Az 5 kategória I-VI. helyezett, legtöbb pontot szerző cégét díjazzuk a következő év elején megtartott eredményhirdetésen.

NÉVADÓ FŐSZPONZOR
VÉDNÖK
TÁMOGATÓ
budapest_logo TÁRSSZPONZOR
cornexi_logo MÉDIATÁMOGATÓ
PARTNER

fb share