Alapítványok a 28.Telekom Vivicittán

Legnagyobb szabadidősport rendezvényeinken - nyugati példákat követve - szívesen látunk olyan szervezeteket, alapítványokat amelyek célja egybecseng saját törekvéseinkkel:

  • az aktív, egészséges életmód népszerűsítése, széleskörű társadalmi elfogadtatása
  • a fizikai és mentális egészség megőrzése
  • a fogyatékkal élők sportolásának támogatása
  • a sport közösségformáló erejének felmutatása

A 28.Telekom Vivicittán jelen lévő szervezetek tagjai, aktivistái, az általuk mozgósított támogatók rajthoz állnak a verseny valamelyik távján, standjukat pedig a kiállítók között találod.

PCOS Szívügy Alapítvány

Becslések szerint minden tizedik nő szenved egy rejtélyes, kevéssé ismert betegségben a PCOS-ben (policisztás ovárium/petefészek szindróma) ám csak töredékük tud róla. Bőrproblémák, hajhullás, hasi hízás, menstruációs zavarok, vagy éhségrohamok egyaránt jelentkezhetnek az érintetteknél. Csak éppen a kép áll össze nehezen, és sokszor a nők elvesznek a tüneti kezelések között. Holott a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk. Például futni kell! A PCOS Szívügy Alapítvány az idén is "Fuss a PCOS ellen!" szlogennel indított jótékonysági futókampányt annak érdekében, hogy minél több érintett figyelmét felhívják a PCOS-re és arra, hogy van rá megoldás. Az ügyet támogatva több mint ötvenen indulnak el az áprilisi Vivicitta különböző távjain. Monspart Sarolta világbajnok tájfutó edzéstervvel segíti futóik felkészülését. Az alapítvány a helyszínen felvilágosítással, tanácsadással és testzsírszázalék-méréssel várja a hölgyeket.

Ismerd meg tevékenységüket!

LÁSS! - Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete

A Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) 2006 októberében alakult civil szervezet több, mint 60 látássérült és 50 segítő tagot számlál. Céljaik között szerepel minél több látássérülttel megismertetni a mozgás örömét, és minél szélesebb körben népszerűsíteni látók és látássérültek közös, akadálymentes sportolását. Egyik legnépszerűbb edzésük a futás, amelyhez bárki csatlakozhat futóként, önkéntesként. A szerdai margitszigeti edzéseken túl ugyanakkor számos utcai futóversenyen találkozhatnak futók a LÁSS párosaival. A futás könnyedén akadálymentessé tehető sportág: a két futó egy szalagot, kendőt tartva fut; így mindketten szabadon mozgathatják a karjukat, ugyanakkor a látó futó irányítani tudja látássérült társát. Ezt most a Midicittá 7 km-es távján mások mellett Miklósa Erika operaénekesnő is bamutatja, aki az egyesület egy látássérült futóját segíti.

FŐVÉDNÖK
NÉVADÓ SZPONZOR Telekom 2013 KIEMELT TÁRSSZPONZOR KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ metropol TÁRSSZPONZOR timex cerbona2013 MÉDIATÁMOGATÓ Diéta és Fitnesz Funzine Mozgásvilág_logo TÁMOGATÓ

fb share