5. K&H Olimpiai Futónapok Kaposvár

Verőfényes napsütés várta azt az 5370 embert Kaposvár főterén, a Kossuth téren, akik úgy döntöttek, hogy mozgással töltik az április 6-ai vasárnapot, és rajthoz állnak a K&H olimpiai futónap somogyi állomásán.

A piros, kék, zöld, sárga és fekete színű pólókat viselő összegyűltek megnézték Nagy "Gizmó" Attila és csapata kerékpáros freestyle bemutatóját, majd felsorakoztak a téren, hogy megformázzák az olimiai játékokat jelképező ötszínű karikákat.

Délután 15 órakor került sor a futás és a gyaloglás rajtjára, a startpisztolyt Szita Károly, Kaposvár polgármestere sütötte el. Az óriási mezőny utolsó tagjai több mint hat perc elteltével lépték át a startvonalat. Nem sokkal később már fel is tűnt a célegyenesben az első versenyző, az etióp Mossissa Feyisa, aki előző napi szegedi győzelme után Kaposvárott is diadalmaskodott - a 3,2 km-es távot 9 perc 23 másodperc alatt hagyta maga mögött. Őt Nagy Tamás és Molnár Ákos követte a célban. A hölgyeknél Auerbach Szilvia győzött Horváth Gréta és Forró Zsófia előtt. A több ezer résztvevő a befutó után további programokon, mint például a BringaSuli elnevezésű kerékpáros ügyességi vetélkedőn, illetve ajándéksorsoláson vett részt.

A K&H olimpiai futónapok következő állomása április 19-én, Dunaújvárosban lesz.

K&H olimpiai futónap, Kaposvár

Eredmények

3,2 km

Férfiak

1. Mossissa Feyisa (Etiópia) 9:23

2. Nagy Tamás (Kaposvári Építők) 9:40

3. Molnár Ákos (Fonyód) 9:49

4. Vincze Zsolt (VEDAC) 10:10

5. Fonyó Sándor (VEDAC) 10:14

6. Gadányi Bálint (Kanizsai Futóklub) 10:54

Nők

1. Auerbach Szilvia (VEDAC) 11:03

2. Horváth Gréta (Kaposvári AC) 11:08

3. Forró Zsófia (Kaposvár) 11:14

4. Hajdú Rita (Futóklub Dunaújváros) 12:06

5. Rakovszky Gréta (Kaposvár) 12:26

6. Kodzsagogov Zsaklin 12:34

Névadó főszponzor

KH_olimpai_paralimpiai_logo

Társszponzor

coca cola testebreszto

naturaqua

Támogató

timex

Médiatámogató

sportkapu

fb share