Irány a Velencei-tó: végre eljött a mi időnk!

Színes kavalkád, számos úszótáv és csodálatos idő: ez várta a 7. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlon indulóit most vasárnap Gárdonyban.


A sok bizonytalankodás után, amely az úszóeseményeknek sajnos természetes velejárója, augusztus 14-én, vasárnap végre eljött a mi időnk: a gárdonyi Sport Beachen, a Velencei-tó partján ragyogó napsütés, enyhe szél, tehát tökéletes úszóidő és - átmenetileg - rengeteg hattyú (egy bátrabb példány még a rajtzónába is bebattyogott...) várta a 7. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlon indulóit.

Az elmúlt napok hektikus időjárása miatt a tó vize jócskán lehűlt, így a meglepően népes reggel 9 órai rajtnál többen neoprénben sorakoztak fel, többen pedig harsányan sziszegve ereszkedtek be a tó 20 fok körüli vizébe. Persze csak az első pár méter volt a nehéz!

Az elsőként induló budapesti, ám most éppen Velencefürdőn nyaraló csapat a legjobb példa rá, hogy milyen klassz párosítás a nyaralás és a sportolás; ez a rendezvényünk pedig különösen alkalmas erre! 1550-en neveztek az eseményre.


A kora reggeli hűvös után gyorsan melegedett a levegő, a hőmérő higanyszála egészen 32 fokig emelkedett, így a később rajtolóknak már nem okozott különösebb gondot a vízbeereszkedés. Az új pályán kijelölt változatos távok (500, 1500, 3000 és 6000 m) lehetővé tették, hogy mindenki megtalálhassa az edzettségének és kedvének legmegfelelőbb távot. Ennek megfelelően a résztvevők is színes összképet mutattak: kisgyerekes, gyerekes családok mellett számos baráti társaság, komoly sportoló, idős és fiatal egyaránt rajthoz állt. Reggel 9-től folyamatosan érkeztek az úszók egészen 2 óráig: az 1550 nevező útját kajakosok vigyázták végig, a strandról pedig folyamatosan szólt a buzdítás és a zene.

Az úszást sokan egészítették ki a túratriatlonná: az első szakasz, a Gárdonyból Pákozdra vezető út (14 km) megtétele után egy 7 kilométeres túra várta az immár túrázókat/futókat. A túraútvonal egy igazi kis ékszerdoboz: rövidsége ellenére számos csodálatosan szép és érdekes látnivalót rejt (ilyen például a Don-kanyar Emlékkápolna vagy a Bella-tó), az Ingókövektől pedig fantasztikus kilátás nyílik a tóra, megéri felmászni érte! A túra teljesítése után a bringások a Velencei-tó körüli kört folytatták, újabb közel 16 km-t tekerve értek be a célba. Idén túraduatlont is hirdettünk, csak a szárazföldi távok teljesítésével.

Az úszókat a parton az Ottakringer jóvoltából hideg alkoholmentes sör várta, és sokan használták ki a strandidőt, csobbantak bele újra a tó vizébe - ezúttal persze már csak egy kis levezető fürdőzésre. Nagyon hangulatos, remek nap volt, reméljük, mindenki jól érezte magát!

Az eredmények ezen az oldalon találhatók.

Képgalériánk itt érhető el.

NÉVADÓ SZPONZOR
TÁMOGATÓ
EMMI logó TÁRSSZPONZOR

fb share