9. K&H Nyárbúcsúztató Éjszakai Futóverseny - Roosevelt tér

FUTÓBÚCSÚ A NYÁRTÓL

A K&H Bank, mint az egyik vezető magyar pénzintézet arra törekszik, hogy ügyfelei bizalmát teljes körű és magas színvonalú szolgáltatásai mellett a társadalom egészét érintő ügyek felkarolásával is erősítse, aktív és felelős részese legyen az emberek életének. A K&H Bank a Magyar Olimpiai Csapat Bankja, a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú főtámogatója, amely az olimpiai eszme alapján igazi partner egymás sikerre segítésében, együtt örül azokkal, akik a segítségével elérik céljaikat.

A K&H Bank a sportolóknak nyújtott anyagi erőforrások és pénzügyi szolgáltatások mellett 2004-ben saját szervezésű és támogatott olimpiai programokkal is jelen van az emberek életében. A márciustól szeptemberig tartó programsorozat része volt többek között a K&H olimpiai futónapok, és a K&H olimpiai maratonváltó is. Az elmúlt hónapokban több tízezer embert sikerült megmozgatni, közös sportolásra, szurkolásra buzdítani, az olimpiai értékekkel megismertetni. Az események idén a K&H nyárbúcsúztató éjszakai futással zárultak, ahol a nagyközönség találkozhatott az Athénból hazatért olimpikonokkal is, akiket ezen az estén a tízpróbázó Zsivoczky Attila és a kötöttfogású birkózó Deák Bárdos Mihály képviseltek.

Szombaton éjjel mintegy kettőezer-hétszázan búcsúztatták futva a nyarat a Roosevelt térről rajtoló K&H nyárbúcsúztató éjszakai futáson, a Világjátékok Alapítvány és a Budapest Sportiroda közös rendezésében. Az Alapítvány által életre hívott esemény immár kilencedszer hozta egymáshoz közel a kultúrát és a sportot. A késő délután kezdődő rendezvényen fúvószenekar, mazsorett-bemutató csalogatta és szórakoztatta az egyre növekvő közönséget. Mire az olimpikonokat szólították a színpadra, már több ezres tömeg vette körül a színpadot, hogy hallja, lássa kedvenceit, vagy aláírást kérjen a magyar sport kiválóságaitól. A rövid interjúkból az is kiderült, hogy a verseny 6,5 km-es távja inkább jelentett volna gondot a tízpróbázó Zsivoczynak, mint a majd egy fejjel és negyven kilóval nehezebb birkózó Deák Bárdosnak. Ám ezen az estén egyikük sem vállalkozott arra, hogy bebizonyítsa állítását.

A kilenc órakor kezdődő lézershow látványa elkápráztatta a nézőket, ugyanakkor figyelmeztette a futókat, hogy néhány percen belül eldördül a rajtpisztoly. A visszaszámlálást követően ellepték a futók a Lánchidat és percekig kellett várni, amíg az utolsó indulók is futólépésre válthattak. A mezőny vége éppen csak elérte az alagutat, amikor a magyar-kenyai összetételű élboly kemény tempót diktálva - a Budai vár megkerülését követően - már visszafelé tartott a Lánchídon. A pesti rakparton sem tudott ellépni senki, így a verseny helyezéseinek az eldöntése az utolsó méterekre maradt. A hajrát legjobban a szekszárdi Csillag Balázs bírta, aki egy másodperccel előzte meg a budapesti Ott Balázst. A harmadik helyen újabb egy másodperces hátránnyal az elmúlt két esztendőben diadalmaskodó Juhász András ért célba. A magyar fiúk így alaposan megleckéztették a vert mezőnyben végző kenyaiakat.

A hölgyeknél Kálovics Anikó megismételte egy héttel korábban a Nike Félmaratonon aratott bravúrját és magabiztos fölénnyel győzött első alkalommal a verseny történetében. A második helyen a tavalyi győztes Staicu Simona érkezett, míg a bronzéremnek a veszprémi Tóth Lívia örülhetett. Amíg a profik a versenyre, a helyezések eldöntésére figyeltek, addig az amatőröknek maradt idejük arra, hogy érzékeljék, élvezzék a díszfényben úszó főváros szépségeit, amely lenyűgöző látványként kísérte végig az útjukat.

A Budapest Sportiroda következő eseménye a 19. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál a Felvonulási téren, október 3-án

9. K&H nyárbúcsúztató éjszakai futás (6.5 km)
Eredmények
Férfiak:

1. Csillag Balázs (AC Szekszárd) 18:23
2. Ott Balázs (Bp. Honvéd) 18:24
3. Juhász András (Hunyadi DSE) 18:25
4. Odhiambo (kenyai) 18:30
5. Józsa Gábor (MAC Népstadion) 18:31
6. Kiprono (kenyai) 18:34
Nők:
1. Kálovics Anikó (Haladás VSE-Perfect Media) 19:42
2. Staicu Simona (BVSC) 20:51
3. Tóth Lívia (VEDAC) 21:10
4. Kostyál Ágnes (ORTRI) 22:49
5. Benkó Gabriella (Bp. Honvéd) 23:20
6. Szabó Andrea (UNIK SE) 23:31

fb share