15 hetes edzéstervek indulnak a Telekom Vivicittá félmaratoni és 10 km-es távjaira

Készülj e-mailes edzéstervünk segítségével a Telekom Vivicittá Félmaratonra és 10 km-re! A feliratkozók december 10-től háromhetente kapják az edzéstervet, hogy március 27-én a tervezett idővel érhessenek célba.

Ez a félmaratoni edzésterv azoknak készül, akik futottak már félmaratont, és céljuk, hogy a korábbi eredményükön javítsanak. Két külön edzésterv közül választhatnak majd a feliratkozók.
A 2 órára készülők heti 4 edzésnappal, és 35-50 km közötti össztávval számolhatnak, míg az 1:45-ös időre pályázók a heti 4 edzésnapból 40-55 km össztávot fognak kihozni, kicsit intenzívebb munkával.

Iratkozz fel itt:

 
A kezdő félmaratonisták edzésterve már jó pár hete elindult, ha ehhez szeretnél csatlakozni, akkor jelenleg már érdemes tudnod 12 km körüli távot futni, legalább 8 perces tempóban.

Iratkozz fel itt:

 
A 10 km-es edzéstervre feliratkozók a levélben négy különböző edzéstervet találnak majd, ezekből választhatnak az alábbiak szerint:

- lassú célba érés: minimális futómúlttal rendelkezel, a versenyzés terén teljesen kezdő vagy. Jelenleg 15-20 percet tudsz futni 8:30-as tempónál nem lassabban, és heti három alkalmat tudsz edzésre szánni.
- a 70 perces cél idős edzéstervet akkor válaszd, ha 3-4 km teljesítése már megy 7:45-ös tempónál nem lassabban. A heti edzésalkalmak száma három lesz.
- ha kereken egy óra a célod, akkor jó, ha már tudsz futni legalább 5-6 km-t 6:30-as tempónál nem lassabban, és négy alkalmat tudsz edzésre szánni egy héten.
- az 50 percet célnak kitűző futóknak a 8 km teljesítése nem probléma, akár már futottak is 10 km-t vagy annál hosszabb távokat. A minimális futótudás az edzésprogram elkezdéséhez: 8 km 5:20-5:30 körüli tempóban. Heti öt alkalommal számolj.

Iratkozz fel itt:

 

Hozd ki magadból a maximumot!
Eddz velünk!
fb share