Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 nyár) - A számok bűvöletében

Mielőtt belevágnánk a "számok bűvöletében" összegyűjtött anyag taglalásába... el kell dicsekednünk, hogy régen látott ütemben nő az előfizetőink létszáma, aminek nagyon örülünk. Tavaly nyárhoz képest majdnem a duplájára nőtt azoknak a száma, akik mindenképpen szeretnék a postaládájukban látni a lapot, nem kockáztatva, hogy elfogy előlük. De akkor lássunk más számokat is a Spuriból!

A magazinba néha igyekszünk érdekes adatokat csempészni, csak úgy l'art pour l'art, vagyis "miért is ne?" alapon. Ezekből szemezgetünk most.

1727 km ...a távolság két maraton között, melyet egyazon a napon futott le a 39 éves Michael Wardian. Először 2:31:19-el megnyerte a Rock 'n' Roll San Antonio Marathon-t, majd repülőre ülve átsietett Las Vegasba és lefutotta a Rock 'n' Roll Las Vegas Maratont is. Itt már ugyan "csak" 10. lett a 2:57:56-os idejével. A 2:17 PB-vel rendelkező Wardian korábban reménykedett, hogy mindkét versenyt 2:30-on belül tudja teljesíteni, azonban a San Antonio-ban tapasztalt párás meleg sok energiát kivett belőle, ezért ez nem sikerült. Azért ez így is szép teljesítmény. (Forrás: American Public Health Association)

90 másodperc A mai gyerekek 90 másodperccel lassabban futják le az egy mérföldes távot, mint azt tették 30 évvel ezelőtt, ami annak eredménye, hogy fizikai állóképességük 15%-al romlott ezen időszak alatt. (Forrás: University of South Australia's School of Health Sciences)

16,87 Másodperc 16,87 másodperc kellett a japán Kenichi Ito-nak ahhoz, hogy lefussa a 100 métert. Ezzel saját, 17,47 másodperces rekordját döntötte meg. Várjunk csak, ez elég lassú gondolhatja a kedves olvasó. De csak addig, amíg el nem áruljuk, hogy mindezt négykézláb tette meg, akár egy majom.
(Forrás: www.guinessworldrecords.com)

366 Maratonok száma, amit Annette Fredskov 365 nap alatt futott le. A 41 éves, kétgyermekes dán anyukát szklerózis multiplex-el diagnosztizálták, mikor is eldöntötte, hogy egy éven keresztül minden nap fut egy maratont. Ezt be is tartotta, sőt az utolsó nap mindjárt futott kettőt is. (forrás: www.annettefredskov.com)

6 perc 36 mp Ennyi időre volt szüksége Jonathan Rice-nak, hogy lefusson egy mérföldet a Death Valley legforrób részén. Elég bolond ötletnek hallatszik, hát még ha hozzátesszük, hogy ezt a valaha mért legforróbb júniusi napon tette, a nap legforróbb időszakában (délután 4-kor), egy Darth Vader jelmezt viselve. (sisakkal, köpennyel együtt). 54 Celsiust mértek. Ez egy évente megrendezésre kerülő esemény, tehát ha érdekel a dolog akkor látogass el www.darthvalley.com-ra, aztán pedig sürgősen keress orvosi segítséget! (Forrás: www.darthvalley.com)

36 Az első ultramaraton teljesítők átlag életkora.

A nyári Spuri Magazinban persze nem csak efféle érdekességeket lelsz, hanem 100 oldalnyi riportot, interjút, edzés- és egyéb tanácsokat, mindent, ami futás! És visszatérve a bevezető gondolatokhoz... ha azt szeretnéd, hogy erről a 100 oldal futásról egyszer se maradj le, akkor fizess elő a lapra!Az előfizetésről bővebb információt itt találsz. Előfizetve ráadásul egy szám ára előfizetve darabonként 850 Ft helyett csak 750 Ft, Spuri Futókártyával pedig csak 675 Ft! Ráadásul minden számmal nyerhetsz, ha előfizető vagy!

Kíváncsi vagy, most épp mit? [[link:http://http://bit.ly/SPurielofizetes_2014osz|_blank]>>> KATTINTS IDE!]

A Magazin kapható a BSI nevezési irodájában, a Spuri Futóboltokban], illetve eseményeinken a SPURI Sátorban.fb share