Szemelvények a Spuri Futómagazinból (2014 tavasz) - "Péter Attila: Én már nem futok többet!"

A szpíker közbeszól - Péter Attila rovata

Már nem tudom pontosan, hogy mikor indultam először futóversenyen. Azt sem tudom, hogy hány kilométert teljesítettem összesen. Az igaz, hogy nagyon jól éreztem magam atlétikai pályán, erdőkben, mezőkön, tájfutó versenyeken és az országúti futásokon, de elegem van belőle, abbahagyom.

Nagyon bonyolult...,
kezd az idegeimre menni, hogy szinte minden nap be kell öltöznöm futóruhába. El kell indulnom az unott utakon. Ha esik, ha fúj. Ha hideg van, ha meleg. Képzeljétek, van úgy, hogy integetnek az autósok, szurkolnak az ismerősök, köszönnek a futók. Mit akarnak? Hagyjanak békén! Jó, hogy nem még elismerő mondatokat is meg kell hallgatnom. Ne szóljanak hozzám! Nem akarom ezeket hallgatni! Futottam már eleget, most fussanak ők!

Nagyon sok időm is rámegy...
Mennyivel több időm lenne TV-t nézni. Megnézhetném a mások által dicsért sorozatokat, valóság show-kat. Elmehetnék játéktermekbe, vagy végre egy-két kocsmát is útba ejthetnék. Hiszen a dal is azt mondja, hogy "ott van a nagy élet!"; Én pedig ezek helyett futok. Azt hiszem, meghülyültem.

Az energiatakarékosságra és a környezetvédelemre...
is jobban tekintettel tudnék lenni: mennyivel kevesebb zuhanyozás is elég lenne. Ráadásul mosóporból és áramból is kevesebb fogyna.

Arról nem is beszélve, hogy eddig mindig gondosan ügyeltem a felszerelésemre is. Akkora bolondságot követtem el, hogy vettem magamnak téli, nyári futóruhákat is, sőt a futócipőket szinte gyűjtöttem: aszfaltra, terepre, esőre, versenyre mindig másikat használtam. Jó volt, de minek! Nem kell egyik sem, inkább nem futok! Sokkal egyszerűbb.

Volt, amikor hősnek éreztem magam...
egy edzés után, vagy amikor nyertem egy tájfutó versenyen. Jól esett a gratuláció, az érdeklődés arról, hogy milyen edzésekkel sikerült. Hú, milyen gyermeteg öröm! Ha majd nem futok, akkor majd mindent tudok VV Anna hétköznapjairól és sokkal profibb leszek az online pókerben is!...

A "Péter Attila: Én már nem futok többet!" című cikk a most megjelent tavaszi Spuri Futómagazin 80-81. oldalán olvasható teljes terjedelmében. Szerinted tényleg nem fut többet?

A Magazin kapható a BSI nevezési irodájában, a Spuri Futóboltokban, illetve eseményeinken az INFO sátorban. De érdemes előfizetni, ugyanis a következő négy szám ára előfizetve darabonként 850 Ft helyett csak 750 Ft, Spuri Futókártyával pedig csak 675 Ft! Ráadásul minden számmal nyerhetsz, ha előfizető vagy!

Az előfizetésről bővebb információt itt találsz.
Az előfizetéshez kapcsolódó játékról pedig itt olvashatsz.fb share