A Rióba tartó öttusázó a Világkupa másnapján a Telekom Vivicittán fut

Meglepőnek is nevezhető terv megvalósítására készül a hétvégén Földházi Zsófia, akinek jelenleg az a legfontosabb célja, hogy a női öttusázók világranglistáján a legjobb öt között maradva biztosítsa be a helyét a Riói nyári olimpiai játékokon.


Jelenleg 174 ponttal a negyedik helyet foglalja el az olimpiai bajnoki címvédő litván Asadauskaite (200 pont), a német Schöneborn (195) és az orosz Rimsaite (180) mögött, de szorosan ott van mögötte az ausztrál Esposito (172), de még a francia Clouvel (172) is. A KSI válogatottja idén a kairói és a Riói Világkupa csatát is negyedik helyezettként zárta, a római forduló kihagyása után ezen a héten Kecskeméten szeretne bizonyítani, és még közelebb kerülni ötkarikás álmainak a megvalósításához.

"Örülök annak, hogy a világranglistán jelenleg csak hárman előznek meg, de a küldetés ezzel még nem fejeződött be - hangsúlyozta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának nyilatkozó Földházi Zsófia, akit 2013-ban az év női öttusázójának választottak meg. - A feladat világos: mindenképpen az első öt között kell maradnom. A kecskeméti szereplésem után a Világkupa döntő hatalmas kihívást jelent a számomra, mert ha azt az akadályt is úgy veszem, ahogy szeretném, akkor az előttem álló harmadik próbatétel, az olimpiát megelőző világbajnokság talán még kihagyható állomás is lehet. Erről azonban még korai beszélni, hiszen először is hazai pályán kell megmutatnom, hogy mire is vagyok képes."

A kecskeméti Világkupán előreláthatóan szombatig lesz versenyben Földházi Zsófia, aki a vasárnapját is sportolással tervezi eltölteni.

"Már többször is futottam a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, és családi "nyomásra" várhatóan idén is a família kis csapatának a tagja leszek, amely szokás szerint velem együtt a szüleimből és a két testvéremből áll. A 7 kilométeres Midicittát tervezem lefutni, az a táv éppen jó lesz levezetésnek a VK-erőpróba után, illetve egy jó kis futóedzésnek is megfelelhet" - mondta befejezésül a sikeres öttusázó.


Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter
Fotó: pentathlon.hufb share